Magazin > Lepota & telo
64 ogledov

Ženin v prvem planu

1/17
Žurnal24 main
Tudi svečana moška moda postaja nekoliko bolj sproščena in lahkotna.

Svečano
Zapovedi oblačenja so tudi pri svečanih moških oblačilih postale nekoliko manj toge in omejevalne, pravi specialistka oblikovanja tekstilij in oblačil Martina Čižman iz Mod Arta. Zadnje čase se tudi moška svečana moda nekoliko bolj nagiba k sproščenosti in lahkotnosti.

Ozki, telirani kroji
Moške obleke zaznamujejo ozki, telirani kroji, večinoma z dvogumbnim zapenjanjem. Čeprav so kroji ozki, omogočajo zvrhano mero udobja in sproščeno nošenje, pomirja Čižmanova. Najpomembnejše pri izbiri ženinove poročne obleke je prav odlično prileganje – to je osnova za udobno in sproščeno počutje.

Nekaj namigov za ženina si oglejte v galeriji.

Materiali morajo biti kakovostni (najboljše so volne ali njihove mešanice) ter vzorčasti s prefinjenimi črtami ali pa gladki z nevpadljivim nežnim leskom, ki poskrbi za pridih svečanosti. Prijetni so tako na otip kot za nošnjo ter odporni proti mečkanju. Kljub temu je večina takih oblek primerna tudi za manj svečane, poslovne priložnosti, poudarja Čižmanova.

Modne so različne barve
Ko izbirate barvo obleke, se odločite za tisto, ki vam najbolje pristoji in v kateri se boste dobro počutili. Med modnimi barvami letos poleg večne črne najdemo vrsto sivih odtenkov, a tudi tobačne in kavne, letošnja novost pa je polnočna modra. K obleki se za svečane priložnosti lepo poda telovnik, ki bo urejen in uglajen videz ohranil tudi, če boste pozneje na slavju slekli suknjič.

Kratki rokavi prepovedani
Bolj kot obleka ženinov osebni slog poudarijo skrbno izbrani dodatki, razkriva Čižmanova. Poročna srajca naj bo nevtralne barve in prilagojena barvi nevestine obleke. Najbolj svečane so tiste z manšetnimi gumbi, niso pa obvezne. Srajce s kratkimi rokavi pa so ne glede na zunanje temperature prepovedane – svečana srajca mora imeti dolg rokav. Tudi kravata ali metuljček in rutice naj bodo v skladu s celotno podobo. Kravata oziroma metuljček naj se barvno ujema z robčkom in nevestinim poročnim šopkom.

Ne pozabite na perilo
Tudi spodnje perilo je pomemben del poročne oprave. Najprimernejše je svileno ali bombažno, saj je udobno in diha. Najtanjše svilene ali bombažne nogavice bodo vsaj delno omilile potenje nog, poskrbite pa tudi, da ne bodo prekratke, saj se med sedenjem, ko se hlače nekoliko dvignejo, noge ne smejo videti.

Slabo izbrano obuvalo se bo maščevalo z žulji.

  • Čevlje se odpravite nakupovat popoldne, ko so noge že nekoliko otečene.
  • Pred poročnim dnem si jih večkrat obujte, da se boste nanje navadili.
  • Če imate nekoliko večjo številko noge, se odpovejte debelim podplatom, saj ti nogo na videz še povečajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.