Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Ženska z najpopolnejšim obrazom

Florence Colgate Facebook
Britanci so izbrali žensko z najpopolnejšim obrazom. S prav takšnim, ki večini ljudi predstavlja pravi lepotni ideal, pravijo.

In kakšen je pravzaprav tisti pravi lepotni ideal? Znanstveniki so ga definirali s pomočjo raziskave o všečnosti. In prav 18-letna Britanka, Florence Colgate, naj bi najbolj ustrezala tistemu, kar jih večina opisuje kot popolno.

Popolnost z napako

Vsa razmerja na njenem obrazu se namreč ujemajo s tistimi, ki so jih znanstveniki pridobili od sodelujočih v raziskavi. A tudi skoraj popolno simetrični obraz Florence ima manjšo napako. Razmerje med njenima zenicama ne ustreza pravilu, ki pravi, da naj bi bilo razmerje med zenicama pol tolikšno, kot je razmerje med ušesi, po poročanju Daily Maila pravijo znanstveniki.

Naravno

Iskanje najpopolnejšega obraza pa ni bilo lahko. Britanci so v ta namen organizirali lepotno tekmovanje, v katerem so lahko sodelovale le ženske brez lepotnih popravkov, med tekmovanjem pa so se morale odpovedati tudi ličilom. To mladi Florence, ki se je na tekmovanje prijavila zaradi številnih spodbud prijateljev, družine in strank lokala s hitro prehrano, v katerem občasno dela med študijem, ni povzročalo težav, saj, kot pravi, prisega na naravno lepoto. "Ženske ne bi smele misliti, da morajo za to, da bodo videti dobro, uporabljati ličila," pravi Florence in dodaja, da sama od ličil uporablja le lahko podlago, maskaro in balzam za ustnice. "Zelo sem zadovoljna s svojim videzom in nikoli se ne bom odločila za lepotno operacijo ali botoks," še dodaja lastnica za nekatere najpopolnejšega obraza.

Komentarjev 1
  • mia 07:13 27.april 2012.

    ob takem videzu, tudi meni nebi prišle na misel lepotne operacije. znanstveniki naj popravijo pravila.