Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Ženske imajo hujšega mačka

Glavobol vam ne uide. Žurnal24 main
Ženske slabše prenašajo alkohol in imajo hujšega alkoholnega mačka kot moški, so prepričani ameriški znanstveniki z Univerze Missouri-Columbia.

Odvisno od spola
Število kozarcev alkoholne pijače, ki jih lahko popijete, preden začutite vrtoglavico in slabost, je odvisno tudi od spola. Ne glede na število popitih kozarcev bodo ženske plačale višji davek za popivanje kot moški, so si enotni znanstveniki z omenjene univerze.

Imajo vse simptome
Posledice uživanja alkohola za telo so pri ženskah bolj poglobljene tudi zaradi simptomov, saj naj bi ženske po prekrokani noči utrpele več nevšečnosti kot moški. Dehidracija, suha usta, utrujenost, glavobol, telesna šibkost, razdražljivost, občutljivost na svetlobo in zvoke, težave pri spancu in težave z ravnotežjem naj bi bili prav vsi simptomi, ki naj bi pestili ženske po zabavah z alkoholom. Moške pa naj bi doletel le kakšen izmed naštetih.

Ženske bolj sproščene
Čeprav ženske slabše prenašajo mačka, se popivanja lotijo previdneje kot moški. Ženske so ob prevelikih količinah alkohola ponavadi bolj sproščene, saj naj bi jih alkohol sproščal, medtem ko moški postanejo bolj agresivni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.