Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Ženske v krzno, moški v usnje

Krzno bo letos mogoče zaslediti prav povsod. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Upornice in rockerice v nekoliko milejši obliki bodo zaznamovale hladno sezono, pravi modni oblikovalec Matevž Faganel, moški pa se bodo prelevili v urbane džentelmene.

Kosmata zima
“Letos je zelo opazen 'kosmati' trend,” razlaga Faganel. Pravo ali umetno krzno bo krasilo šale, kučme in rokavice. “Barve naj ostanejo naravne: odtenki rjave, vse tja do bronaste in zlate,” pravi. Najbolj vroče kombinacije bodo to zimo temeljile na prepletanju usnjenega in krznenega: klobuki, rokavice brez prstov in celo škornji bodo tako ne le super topli, ampak tudi zelo modni.

Vrnitev motoristov
Moškega te sezone bi lahko poimenovali urbani džentelmen,” razlaga Faganel. Zimski modni dodatki bodo moške predstavili kot prave punkrockerje po duši. Usnjene rokavice s pridihom motociklističnega sloga bodo najdrznejši kombinirali z modnimi dodatki britanskih kavalirjev, plemičev in bančnikov. “Da pa moški ne bo tako strog, naj kombinacije nosi zelo ležerno. Tako, da se vsaka ženska zaljubi vanj, dodaja.

Usnjene izdelke negujte pravilno:

  • Izdelke iz usnja z brušeno površino občasno skrtačite v smeri poteka vlaken; tako osvežite videz in barve ter odstranite prah.
  • Usnja nikoli ne izpostavljajte soncu ali neposredni bližini grelnih teles.
  • Usnjena oblačila sušite na obešalniku pri sobni temperaturi.
  • Usnjenih izdelkov ne hranite v plastičnih vrečah, shranjujte jih v zračnem, suhem prostoru pri sobni temperaturi. Prekrijte jih z bombažno vrečo ali bombažno tkanino, da jih zavarujete pred prahom in drugimi nečistočami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.