Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Ženstvena Chloé

Chloé, jesen/zima 2010/2011
1/16
Žurnal24 main
Modna hiša Chloé je zamenjala že vrsto kreativnih direktorjev, ki so znamko ponesli v vrh svetovne mode.

Gaby Aghion je znamko Chloé ustanovila leta 1952 in pokazala alternativo strogo določenim pravilom haute couture. Parižanka s koreninami iz Egipta je s svojim partnerjem Jacquesom Lenoirjem v svet poslala kolekcije, ki so začetki trenda prêt-à-porter. Leta 1956 sta v njuni najljubši kavarni Le Café de Flore predstavila prvo kolekcijo. Aghion in Lenoir sta kasneje začela najemati mlade talente in jim omogočila prodor v svet mode.

 

Z enoletno izkušnjo pri Jeanu Patouju je h Chloé prišel mladi Karl Lagerfeld in leta 1966 postal kreativni direktor. V poznih 60. in zgodnjih 70. letih je znamka cvetela, oboževale so jo Jackie Kennedy, Brigitte Bardot, Maria Callas, Grace Kelly in Christina Onassis, ki naj bi ob enem obisku butika kupila kar 36 bluz. V 80. je Lagerfeld odšel k Chanelu, v Chloé pa je prišla Martine Sitbon.

 

Pariz sreča London

Leta 1992 se je Karl Lagerfeld vrnil, a svež veter je zavel šele s Stello McCartney, ki je v hišo prišla leta 1997. Stellin londovsko-rokerski pridih se je pomešal s šikom pariške zgodovine in navdušenje mlade generacije je bilo neizogibno. Njene kolekcije so nosile Kate Moss, Madonna in Cameron Diaz ter s tem dvigovale status znamke, postali so zadnji modni trendi.

 

Po Stelli je vodenje leta 2001 prevzela Phoebe Philo, s katero sta pred tem tesno sodelovali. Philova je nadaljevala s poudarjanjem ženstvenosti in mladosti, nad čimer sta se navduševali Kirsten Dunst in Natalie Portman. Leta 2006 je moderen stil vnesel Paulo Melim Andersson, njega pa je leta 2008 nasledila Hannah MacGibbon, ki je lani predstavila svojo prvo kolekcijo, za katero je navdih našla v ilustracijah Antonia Lopeza.

 

Chloé letošnjo jesen ponuja trend iz 70. let prejšnjega stoletja, njihova obvezna barva pa je kamelja. Preverite v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.