Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Zgodba bralke: 4 meseci, 14 kilogramov

hujšanje Shutterstock
Tako kot nešteto drugih deklet v času pubertete, sem se tudi jaz nenehno borila s svojim telesom.

Moje prehranske navade so bile od nekdaj povsem nezdrave in odkar pomnim, nisem marala športa. Prepričana v to, da lahko brez gibanja izoblikujem popolno postavo, kot jo imajo dekleta v revijah, sem se odločila, da bom stradala. To naj bi mi prineslo učinkovite in predvsem hitre rezultate. Rečeno, storjeno!

Stradala sem dva tedna in izgubila skoraj deset kilogramov. Dokaj kmalu za tem pa se je zgodilo to, kar prinesejo vse hitre diete. Pridobila sem skoraj 15 kilogramov in s tem izgubila še tisti kanček samozavesti, ki sem jo imela. Tako sem skoraj dve leti preživljala dneve doma, za računalnikom. Nekega dne sem med brskanjem po internetu zasledila reklamo za 90-dnevni shujševalni program. Končno sem spoznala, da bom morala spremeniti celoten način življenja, če bom želela postati fit.

Iz dneva v dan sem pridno telovadila in jedla zdravo ter se odrekala marsičemu. Ne bom lagala, na začetku mi je bilo grozno težko, ker se nikoli nisem mogla upreti dobri, mastni in sladki hrani. Ampak za to, da sem v štirih mesecih izgubila 14 kilogramov, pridobila mišično maso in kondicijo, se je bilo vredno odreči vsakemu koščku čokolade.

Od tega je minilo eno leto in nazaj nisem dobila niti kilogramčka, čeprav sem vmes popolnoma prenehala s telovadbo in se nisem odrekala nobeni hrani. Zdaj sicer spet pridno telovadim in zdravo jem, ker je občutek, ko si zadovoljen sam s sabo, preprosto neprecenljiv.

Komentarjev 1
  • korisnik_5901 17:48 18.maj 2012.

    Shujšajte naravno in hitro.http.//osebno.com