Magazin > Lepota & telo
9 ogledov

Zimski trendi slovenskih oblikovalcev

Farandula
1/41
Žurnal24 main
Pet priznanih slovenskih znamk je na skupni modni reviji v Kinu Šiška predstavilo svoje jesensko-zimske kolekcije.

Oktober, ki je tudi Ljubljani postregel s številnimi modnimi revijami, se je končal z revijo modne priloge finančnega dnevnika Finance Trendi, ki je v Kinu Šiška združila del slovenskih oblikovalcev. Vsi, Cliché, Farandula, M*Faganel, JSP in Garevski, prisegajo na minimalizem, ki ga z dovršenimi kroji in ravno pravšnjo mero odstopanj delajo popolnega. Pričakovano je prevladovala črna barva, še najmanj pa ji je bil zvest Garevski, ki je sicer znan po svoji ljubezni do črnine.

 

Racionalen kliše in nadnaravna čarovnica

Jelena Leskovar (Cliché) je racionalno kolekcijo, v kateri je želela predvsem izkoriščati dizajn in preigravati moško-ženske klišeje, poimenovala deer-rest. Kolekcija je narejena iz mehkega kašmirja in svile, zapeljive volnene čipke, glamurozno svetlečega se satena, poliestra in viskoze. Farandula oziroma Mateja Krofl in Tinka Domjan sta jesensko-zimsko kolekcijo opisali kot mračno in nadnaravno, a vseeno šik in čutno. Kolekcija Čarovniški evangelij je narejena iz svilenega šifona, moherja, kašmirja, džersija, kreacije popestrijo resice in kovinski neti.

 

(Ne)Pričakovana (ne)črnina

Magdalena Matevža Faganela je ustvarjena za žensko tretjega tisočletja. Premišljene kreacije so ustvarjene za zrele in samosvoje ženske. Piko na i so kreacijam naredila pokrivala Ane Lazovski, s katero Faganel zvesto sodeluje. Jelena in Svetlana Proković sta pod znamko JSP ustvarili kolekcijo, ki združuje strast, veselje, pogum in vznemirjenje. V njuni zimi prevladujejo črna, bež in bela, ki jo oplemeniti zlata barva. Za finale modne revije je kolekcijo predstavil Zoran Garevski, ki je edini ponudil tudi modo za moške, njegove ženske bodo letošnjo zimo nosile zemeljske tone, ob večernih izhodih pa obleke v kroju morske deklice.

 

Dogodek, ki je združil pet slovenskih modnih znamk, je dokazal, da Ljubljana ponuja kreacije, ki konkurirajo svetovnim modnim trendom. Ob takšnih dogodkih se v mislih mnogih porajajo ideje o ljubljanskem tednu mode. "Meni so ti manjši dogodki, dnevi mode, prav simpatični. In glede na obiskovalce je zanimanja očitno veliko, tako da bi šel teden mode verjetno tudi skozi. Že dolgo se govori o tem, a Slovenija ima premajhen trg. Tedni mode so namenjeni velikem kupcem, tako da jih s tega vidika še nekaj časa ne bo. A odvija se vedno več revij, oblikovalci vse bolj sodelujemo, kar se mi zdi super," nam je zaupal Matevž Faganel. Kaj pa si o tednu mode v Ljubljani misli Zoran Garevski in kateri teden mode je zanj edini pravi, si na naši strani preberite jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.