Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Zjutraj spijte kozarec soka

Stisnite ga iz pomaranč ali grenivk, pripravite limonado ali pa naredite sadni š Žurnal24 main
Če zjutraj nimate apetita in vsak dan preskočite zajtrk, popijte vsaj kozarec sveže stisnjenega sadnega soka.

Da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, nas učijo že od otroštva, žal pa je v praksi vse preveč takšnih, ki ne zajtrkujejo nikoli. Zajtrk telo napolni z energijo, izboljša prebavo, poveča aktivnost in produktivnost – tako telesno kot duševno. Raziskave so pokazale, da tisti, ki zajtrk uživajo redno, čez dan zaužijejo manj kalorij kot tisti, ki jutranji obrok izpustijo.

Če zajtrk preskočite zaradi pomanjkanja časa ali apetita, upoštevajte nasvet strokovnjakov in dan začnite s kozarcem sveže stisnjenega sadnega soka. Naj vas prepriča pet zdravih razlogov:

  • S stoodstotnim sadnim sokom boste zaužili potrebne vitamine in minerale ter telo nahranili s potrebnimi hranilnimi snovmi.
  • Vlaknine, ki jih vsebujejo sadni sokovi, spodbujajo prebavo in ohranjajo gibčnost črevesja.
  • Sadni sokovi lahko preprečijo jutranjo hipoglikemijo oziroma padec sladkorja v krvi, ki lahko vodi do vrtoglavic, slabosti, nihanja razpoloženja, živčnosti in celo depresije.
  • S sokom lahko spodbudite tudi apetit – že kozarec vsako jutro je lahko dovolj, da se navadite na zdrav zajtrk.
  • Eno od načel zdrave prehrane pravi, da je vsak dan treba zaužiti pet enot sadja in zelenjave – kozarec sveže stisnjenega soka je že ena od njih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.