Magazin > Lepota & telo
205 ogledov

Zlato mleko – slastno in zdravo

zlato mleko Profimedias
Takšne učinke ima kurkuma na telo.

V tradicionalni in indijski medicini so zdravilni učinki kurkume znani že od nekdaj. Njen dober glas pa se je razširil tudi na zahod, kjer so s študijami dokazali, da deluje protivnetno in protibolečinsko, in to brez stranskih učinkov.

Kurkuma poleg tega pozitivno vpliva tudi na jetra, srce in cirkulacijo. Telo razstruplja in krepi imunski sistem. Učinkovita je tudi v boju proti raku, boleznim črevesja in pljuč. Pravijo tudi, da redno uživanje kurkume ščiti pred Alzheimerjevo boleznijo in previsokim krvnim tlakom.

Pripravite si slasten hladen napitek

Kaj potrebujete: mleko (sojino, ovseno, riževo), banano, polovico čajne žličke kurkume, malo popra in polovico čajne žličke kokosovega olja. Vse sestavine dajte v mešalnik in dobro zmešajte.

Recept je idealen, kadar nimate veliko časa. Zlato mleko pa zahteva malce več dela. Najprej je treba namreč narediti pasto.


Pasta za "zlato mleko"
Četrt skodelice kurkume zmešajte s polovico skodelice vode in zmes na zmernem ognju in ob neprekinjenem mešanju kuhajte nekaj minut. Nastati mora gosta pasta. Če je pretrda, dodajte vodo.

Potrebujete še: mleko (sojino, ovseno, riževo), čajno žličko kurkume in kokosovega olja, malo popra, majhen košček naribanega ingverja in po potrebi še malo sladkorja.

Mleku dodajte pasto in poper. Počakajte, da zavre, medtem zmes ves čas mešajte. Dodajte kokosovo olje. Ko se raztopi, mleku dodajte še ingver in sladkor ali med.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.