Magazin > Lepota & telo
1282 ogledov

Zmagovalka World top model Slovenia 2018 je Emma Peralta

world top model slovenija
1/4
Luka Rebolj
Na decembrskem svetovnem izboru World Top Model 2018 bo barve Slovenije zastopala Emma Peralta iz Ptuja.

Za ta prestižni naslov se je letos potegovalo devet super finalistk, poleg Emme Peralta še H ana Zagorc, Ana Sučević, Maja Hočevar, Lana Rupar, Kristina Požun, Ana Ćiković, Gentiana Barbatovci in Andreja Sitar . Žirija, ki je bila sestavljena iz več kot 50 glasovalcev iz sveta mode, glasbe in show businessa iz osmih držav, ZDA, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Anglije in Slovenije, je devetnajstletni Emmi dodelilo daleč največ glasov. "Žirija je ocenjevala več kategorij, mere tekmovalk, poziranje pred fotografskim objektivom, hojo in obrate na modni pisti ter naravni čut za modeling," nam je razkrila lastnica licence World Top Model Slovenia in voditeljica, Kaly Kolonič in dodala, da so glede modelinga visoka merila, saj morajo biti tekmovalke visoke vsaj 170 cm, morajo imeti mere, ki so zaželene v svetu modelinga in morajo spadati v starostno skupino od 16 do 26 let.

emma peralta | Avtor: Luka Rebolj Luka Rebolj

Nagrada za zmago na svetovnem izboru World Top Model je neverjetnih 200.000 eurov vredna pogodba za modeling z eno izmed največjih modnih agencij na svetu, Major model management, za delo v Milanu, Parizu in New Yorku, slovenska predstavnica pa se bo za njo potegovala že decembra na Kitajskem. Čeprav je prestižni modni izbor v svetu že skoraj 30 let, pa Slovenija v njem tekmuje šele drugo leto, v tem kratkem času pa so jo že uvrstili v države, ki imajo najbolje organiziran projekt in najboljšo promocijo samega tekmovanja in zmagovalke.

Danes je Emma že odpotovala na enotedenske priprave na Korčulo, kjer ji bo lastnik svetovne licence, g. Fiore Tondi , podelil častno lento, s katero bo zastopala našo državo. Na Korčuli se ji bodo pridružile še vse zmagovalke ostalih držav Balkanske regije, med drugim pa bosta Emmo na Korčuli sprejela tudi hrvaška superzvezdnika Davor Radolfi in Jaques Houdek , ki ji bosta zaželela dobrodošlico.

Emma je ob zmagi povedala, da je presrečna, saj si je že od malega želela delati v svetu modelinga in dodala: "Dobesedno so se mi uresničile moje sanje iz otroštva. Že od nekdaj sem rada pozirala, modeling in moda pa me neizmerno privlačita. Veselim se priprav na Korčuli, kjer bom spoznala ostale zmagovalke, ob tem pa se zahvaljujem Agenciji Ekskluzivno in lastnici licence World Top Model Slovenia, Kaly Kolonič, da je z mano že naredila plan priprav in potek dela, da bom do decembra resnično povsem pripravljena na svetovni izbor. Zelo si želim, da bi bila Slovenija, ki me je tako lepo sprejela in je že pet let moj novi dom, zelo ponosna name, ko jo bom zastopala na svetovnem izboru."

"Emma ima karizmo, je všečna in pozitivna, nasmejana, komunikativna in pripravljena garati za uspeh v svetu modelinga, kar v tem poslu veliko šteje. Pred kamero se giblje povsem naravno in se zdi, da ji je modeling v krvi. Vidi se, da si v tem poslu želi uspeti, kar se odraža predvsem ko dela pred fotografskim objektivom in kamero. Po petih letih, odkar je prišla iz Dominikanske republike v Slovenijo, govori lepo in tekoče naš jezik, kar mi veliko pove o človeku in njegovih prizadevanjih. Ceni našo državo. Na svetovnem izboru ji želim vso srečo in vem, da je pred njo resnično lepa in nepozabna izkušnja,” pa je povedala Koloničeva.

World Top Model je največji svetovni izbor modelov, ki ima tradicijo že od leta 1990, spremlja pa ga več kot 100 milijonov ljudi, modnih agencij, modnih agentov in poznavalcev mode, stilistov, blogerjev, dizajnerjev in kreatorjev ter nasploh sledilcev mode in lepote. Do sedaj je potekal v več kot petnajstih evropskih metropolah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.