Magazin > Lepota & telo
409 ogledov

Znaki, da ste preveč pod stresom

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Stresu smo izpostavljeni vsi. Kadar pa je stresa preveč, se naše telo odzove.

Telesu je treba prisluhniti in upoštevati znake, ki nam jih daje. Ženske morajo biti pozorne na naslednje znake: 

Glavoboli konec tedna – Glavoboli, ki se pojavljajo med koncem tedna so eden najpogostejših simptomov, ki nakazujejo, da je stresa preveč. Vplivajo tudi na naše razpoloženje, posledično pa se jim lahko pridružijo tudi drugi simptomi. 

Bolečine ob menstruaciji – Ženske, ki so stalno pod stresom, so dvakrat bolj nagnjene k bolečim menstruacijam kot ženske, ki niso pod takim stresom. Stres namreč vpliva na višino hormonov v telesu. Kadar pride do povečanja, to občutimo kot krče in bolečine v križu, kar doleti vsako drugo žensko. 

Slab spanec in nenavadne sanje – Kadar je telo pod stresom, postane spanec bolj rahel in se zato večkrat prekine. Sanje postanejo krajše in neobičajne. Če opazite takšne simptome, se potrudite, da boste spali 7 do 8 ur na dan. Izogibajte se kofeinu in alkoholu pred spanjem. 

Povečana želja po sladkem – Če si kar naprej želite čokolade, ne krivite samo predmenstrualnega sindroma, ampak stresno življenje. Telo si poželi čokolade, ker ta povzroči nastanek serotonina. 

Bolečine v trebuhu – Tope in nepojasnjene bolečine v trebuhu in želodčne težave so simptomi kroničnega stresa. 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.