Magazin > Lepota & telo
471 ogledov

Znaki, ki govorijo, da imate spolno bolezen

seks Profimedias
Ne ignorirajte spodnjih znakov, ki vas lahko opozarjajo na to, da imate spolno prenosljivo bolezen.

Polovica vseh ljudi, se vsaj enkrat v življenju okuži s spolno prenosljivo boleznijo. Nekatere od njih nimajo posebnih znakov.

Strdki
Če se okoli intimnih delov zatipate bulico, je to znak, da obiščete zdravnika in mu jo pokažete. Lahko je strdek povsem nenevaren in je lahko le skupek žlez, lahko pa je tudi herpes. Zato bodite pozorni, kakšna je tvorba in nanjo opozorite svojega ginekologa ali osebnega zdravnika.

Bolečina
Poslušajte svoje telo in bodite pozorni na bolečine, ki vas tarejo. Če občutite konstantno bolečino v predelu trebuha, je ne ignorirajte. Nenehna bolečina v trebuhu ali bolečina v testisih pri moških, lahko kaže na gonorejo, klamidijo ali trihomonijazo. Bolečine med seksom pa nikakor ne ignorirajte!

Boleče uriniranje
Če vas med uriniranjem peče ali boli, lahko to kaže na vellko različnih spolnih bolezni – herpes, klamidija, gonoreja ali bolezni, ki niso spolno prenosljive, vnetje mehurja, vnetje sečevoda ali ledvični kamni.

Izcedek
Če je izcedek zelen ali rumen, je možno, da imate gonorejo. Bel in smrdljiv izcedek je prav tako znak, da morate k zdravniku. Verjetno gre za glivice ali kakšno drugo vnetje.

Srbečica
Kakršnokoli srbečico je treba nujno preveriti pri zdravniku.

Spremembe pri menstruaciji
Če se krvavenja pojavljajo večkrat ali manjkrat kot običajno, obiščite ginekologa. Najverjetneje gre za infekcijo, lahko pa je tudi simptom raka. Pozorni bodite v primeru, da so krvavenja drugačna dlje časa, ne le v enem mesecu. Opazujte svoje telo vsaj tri mesece.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.