Magazin > Lepota & telo
15794 ogledov

Znana Slovenka v štirih mesecih izgubila 10 kilogramov

simona pogačar Osebni arhiv
S konfekcijske številke XL na M!

"Po dolgem času sem lahko šla v trgovino nakupovat. Po petih mesecih spremenjenega režima prehranjevanja sem lahko oblekla za dve konfekcijski številki manjša oblačila (z XL na M). V ogledalu se nisem mogla nagledati. Vem, da se to sliši samovšečno, ampak doma nimam velikega zrcala, zato v trgovini nisem mogla verjeti svojim očem,“ je Simona Potočar Agrež, znana iz šova Survivor, zapisala na Instagramu. Svetlolaska je v zadnjih štirih mesecih shujšala za 10 kilogramov!

"S prekomerno telesno težo se praktično soočam že vse življenje, po Survivorju, še zlasti pa v zadnjih dveh letih, je le-ta poskočila na zelo nezaželeno raven in treba je bilo nekaj ukreniti. In to urgentno (smeh),“ je za Žurnal24 povedala Simona, ki pavi, da so se kilogrami začeli kopičiti zaradi napačnega načina prehranjevanja. "Za kilograme nikoli ni bila kriva neaktivnost, saj na mantrailing treningih, ki jih vodim po vsej Sloveniji, in sprehodih z mojimi šestimi psi običajno presežem 20 kilometrov dnevno, ampak so bili ti posledica pogostega življenja na poti, prehranjevanja na avtocestnih postojankah in podobnih nespametnih ravnanj. Ko se je marca 2020 zgodila korona in se je z njo pretežno ustavilo tudi moje poslovno življenje, sem se odločila, da bom ta čas prvič po zelo dolgem času namenila sebi, zdravju, dobremu počutju, izgubi kilogramov in pridobivanju mišične mase. Začela sem z vadbo s fitnes gurujko Rebecco Louise, korenito spremembo prehrane pa v »prvem valu« še nekoliko zapostavila in se je resnično lotila šele novembra, ko smo že drugič koronsko ostali doma. Pri tem mi je v največji meri pomagala Rebeccina prehranska trenerka Taylor Parnell, v Izraelu živeča Američanka, s katero sva čez noč postali res dobri prijateljici in ki je od prvega dne moja največja navijačica.“
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona Potočar Agrež (@simonaapotocar)


Simona pravi, da sedaj prvič v življenju je šestkrat na dan, in sicer živila, ki vsebujejo veliko proteinov. "Prvič brez slabe vesti uživam v večerji in malicam ob zame zelo nenavadnih urah, na primer ob 22. ali še kasneje, ko se vrnem z dela. Še vedno pa dnevno telovadim in naša dnevna soba se počasi spreminja v fitnes studio. (smeh) Od novembra pa vse do danes sem tako izgubila 10 kilogramov. Počutim se polna energije, poslovila sem se od raznih bolečin v hrbtu, vratu in podobnih predelih, ki so me boleli bolj kot mojo zelo fit babico. (smeh) Vsekakor pa obdobje, ki je za mano, nikakor ni zaznamovala le sprememba prehrane in obilica vadbe, temveč tudi delo na sebi, nova poznanstva, predvsem pa pozitivno naravnani ljudje na nočnih Zoom klicih z ZDA. In za takšne se je vredno vstajati tudi ob najbolj norih urah."

Simona pravi, da še nisem na cilju, čeprav med nakupovanjem že sedaj uživa. "In še kako izjemen občutek je nase končno zopet nadeti vsa tista oblačila, ki so že nekaj let samevale v škatli »ko shujšam«. Predvsem pa mi je v veselje pomagati tudi prijateljem, ki se v začaranem krogu kilogramov prav tako vrtijo že vrsto let in verjamem, da se bomo s puncami kmalu lahko pohvalile še s kakšno čudovito preobrazbo.“

 

Mesec marec v okviru projekta Glas generacije namenjamo ženskam; učiteljicam, zdravnicam, medicinskim sestram, športnicam, igralkam, cvetličarkam, trgovkam, pevkam, mamicam, babicam, sestram, prijateljicam, ženam ... Teme so predvsem spremembe, ženska moč in ženski vpliv na vsa področjih življenja. Projektu lahko sledite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • bebo2 17:07 25.marec 2021.

    Res zdaj izgleda veliko boljše.

  • pantani 07:25 25.marec 2021.

    Spet ena "znana", za katero prvič slišim.