Magazin > Lepota & telo
73 ogledov

Znižanja prehitevajo razprodaje

razprodaja Shutterstock
Trgovci v tem času opažajo od 50- do 80-odstotno povečanje prodaje. Rezervacije niso možne.

"Ko imamo predhodno znižanje, se prodaja poveča za do 50 odstotkov, med sezonskimi razprodajami pa tudi za 80 odstotkov," razlaga Elvira Mujakić, poslovodja v eni od ljubljanskih trgovin s tekstilom. "Kupci so se zdaj nekako navadili na predhodna znižanja, tako da se prodaja že v tem času izrazito poveča," dodaja.

Rezervacije niso možne

"Stranki, ki ji je neki kos oblačila všeč, svetujem takojšen nakup, saj tudi sami ne vemo, kdaj se bo ta kos znašel v akciji in ali bo sploh ostal do razprodaj," razlaga Mujakićeva in dodaja, da rezervacije v času znižanj in razprodaj v njihovih trgovinah niso možne. "Kupcem predlagam tudi nakupe v času znižanj, saj imamo zdaj na zalogi še vse barve in številke, med razprodajami pa bodo zaloge verjetno že nekoliko okrnjene."

Nove kolekcije še ne bo

Kot pravi, nove kolekcije v njihove trgovine navadno ne prihajajo sredi razprodaje. "Prihod nove kolekcije je v večji meri odvisen od vremena in letnega časa, ne pa od razprodaj," še razlaga poslovodja in pristavlja, da bodo nova oblačila naročili takoj, ko se bo spremenilo vreme ali ko se bo povečalo povpraševanje po novih kosih. Mujakićeva dodaja, da imajo trenutno vse tekstilne izdelke, ne glede na kolekcije ali tip oblačil, znižane za 40 odstotkov. Kljub razprodajam pa imajo po njenih besedah absolutni dobiček.

Poletna razprodaja

Tekstilno blago in obutev. Letošnja poletna sezonska razprodaja se začne 9. julija, trajati pa ne sme več kot 60 dni. Blago, ki je na razprodaji, mora biti obvezno označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno.

Na razprodajah kupujte večne kose, preverite naše oblikovalce

Modni oblikovalci in stilisti svetujejo, da se na razprodajah odločite za nakup nekoliko dražjih, klasičnih kosov oblačil, ki vam bodo služili še prihodnje sezone. Kot pravi mlada modna oblikovalka Katja Magister, "denarja nikar ne zapravljajte za nakupe nekakovostnih in poceni trendovskih oblačil, ki jih boste oblekli le enkrat", ter dodaja, da oblačil prav tako nikoli ne kupujte samo zato, ker je njihova cena znižana. Oblikovalec Peter Movrin pa predlaga, da si ogledate tudi oblačila, ki jih ponujajo slovenski modni oblikovalci. Predstavljamo njun izbor:

  • Večna bela srajca: Bela srajca nam bo prišla prav ob poslovnih priložnostih, ne glede na modne trende. Movrin predlaga srajce slovenske modne oblikovalke Nataše Peršuh.
  • Klasično krojene hlače: Magistrova za tokratni nakup predlaga klasično krojene hlače črne ali sive barve, Movrin pa hlače slovenskega oblikovalca Ivana Rocca.
  • Poslovni suknjič: Suknjič naj bo nevtralne in umirjene barve. "Če bomo kupili suknjič živorumene barve, se nam lahko hitro zgodi, da bomo oblačilo, sicer hit letošnje sezone, prihodnje leto lahko le še pospravili na dno omare," opozarja Magistrova.
  • Mala črna obleka: Movrin predlaga še klasične obleke, najbolje v črni ali kateri drugi umirjeni barvi – tako za poslovne kot večerne priložnosti. Movrin svetuje obleke Almire Sadar in združenja mladih kreativnih oblikovalcev Squat.
  • Pulover: Preglejte tudi oblačila, ki jih boste lahko oblekli v hladnejših jesenskih dnevih. Movrin predlaga puloverje slovenske modne oblikovalke Petje Zorec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.