Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Zobni slušni aparat je tu

Zvok se v uho širi iz čeljusti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Naglušni se veselijo novosti. Evropa je potrdila nov, inovativen pripomoček.

Nov slušni aparat, ki ga uporabnik namesti med zobe namesto v uho, je te dni dobil dovoljenje za uporabo v Evropi. Napravo, imenovano SoundBite, je razvilo ameriško podjetje.

Kosti prevajajo zvok
Aparat je sestavljen iz dveh ločenih delov. Prvi del sestavlja mikrofon in oddajnik, ki se namestita na uho. Mikrofon ulovi zvoke in jih po brezžičnem oddajniku posreduje drugi enoti, ki si jo namestite med zobe. Ta enota nato z vibracijami, ki potujejo po čeljusti prek kosti neposredno v notranje uho, poskrbi, da zvok zaslišite. Vsaka naprava je prilagojena posamezniku, primerna naj bi bila za več različnih vrst in stopenj naglušnosti, za njeno uporabo pa ni potrebna nobena operacija. Med slabšimi lastnostmi novega aparata je predvsem ta, da je ustni del kar velik (približno centimeter), kar je lahko zelo moteče. Za zdaj še ni znano, kdaj bo pripomoček na voljo v prosti prodaji in kakšna bo njegova cena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.