Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Zvezdnice jo obožujejo

Anistonova se je po begu v Lovcu na glave odločila zbežati tudi od igralstva. (F Žurnal24 main
Verjetno nikoli niste pomisli, da bi združili jogo in filozofijo, vendar je zadnji holivudski vadbeni hit prav kombinacija navedenega. Spoznajte jogalozofijo!

Avtorica jogalozofije je osebna trenerka slavnih iz sveta Hollywooda, Mandy Ingber, ki se je vadbe domislila, ko je poskušala prilagododiti trening osebnostnim lastnostim svojih strank, obenem pa je iskala način, kako jih motivirati, da bi vztrajale pri redni vadbi in dosegle zastavljene cilje. Rezultat je dveurni vadbeni program, od katerega imata koristi tako duša kot telo.

Lahko vadite sami
Prednost programa je njegova cenovna dostopnost. Vse, kar potrebujete za izvajanje jogalozofskega treninga, je televizor, DVD predvajalnik, podloga iz penaste gume in seveda DVD z vadbo, ki ga lahko naročite preko spleta. Trening je sestavljen iz dveh polurnih sklopov vaj joge, ki jim sledi enourno izvajanje vaj. Te krepijo mišice in pomagajo izgubljati odvečne kilograme, rezultati pa naj bi se pokazali že, če vadite dvakrat tedensko. Vadba je primerna za vse starosti, saj so gibi mirni in počasni, zato ni strahu, da bi se poškodovali.

Osredotočeni na uspeh
V nasprotju z večino vadbenih režimov se jogalozofija osredotoča tudi na psihično plat in s tem na celostno spremembo življenjskega sloga. Telesna vadba je tako le polovica vadbe, druga polovica pa je sestavljena iz vizualizacije ciljev in krepljenja motivacije. K temu naj bi pripomogla tudi posebno oblikovana blazina za vadbo, ki jo vsak popiše sam in polepi s pozitivnimi mislimi in cilji, ki jih z vadbo želi doseči. Vsak pogled na vadbene rekvizite vas s tem spomni na razlog, zaradi katerega ste začeli z vadbo.

Jennifer in Victoria jo priporočata
Največji zezdniški navdušenki nad jogalozofijo sta igralka Jennifer Aniston in modna ikona Victoria Beckham. Obe zatrjujeta, da jima redna vadba (tri do štirikrat tedensko) prinaša odlične rezultate in da gre prav njej vsa zasluga za njuni zavidljivi postavi in lepo oblikovanim mišicam. Tudi sami lahko preizkusite, ali govorita resnico; mogoče je prav ta način vadbe tisti, ki se ga boste pred pričetkom poletja lahko držali dlje kot le mesec ali dva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.