Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Zvezdniške diete, ki ne delujejo

hujšanje dieta Shutterstock
Ste ena od tistih, ki si je za novo leto zadala, da zgubi nekaj kilogramov? No, hujšanja se nikakor ne lotite na naslednje načine.

Spodnji seznam nevarnih diet, ki so se jih posluževali marsikateri zvezdniki, je sestavilo britansko združenje za prehrano in jih resno odsvetuje vsem ženskam. Po njihovem mnenju so zelo nezdrave, nekatere celo nevarne ali pa prav bizarne.

Dieta z zrakom

Zvezdnici, ki jo prakticirata: Madonna in Michelle Pfeiffer.
Ni treba posebej razlagati, kakšna je ta dieta. Tisti, ki prisegajo na to metodo, ne jedo hrane in ne pijejo vode, temveč so prepričani, da lahko preživijo zgolj z zrakom in sončno svetlobo. Med zvezdniki se je je posluževala Madonna, ki je hrano držala v bližini ust, ni pa je jedla, le vonjala. Pred kratkim je tudi Michelle Pfeiffer priznala, da je bila nekoč del kulta, ki se je držal te diete.

Hormonska dieta

Zvezdnik, ki jo prakticira: Boy George.
Na to dieto je nekaj časa prisegal pevec Boy George. Gre za osredotočenje na poseben del telesa in uživanje določene hrane, da bi se znebili maščobe na tem predelu. Hrana se izbere na podlagi hormonov. Sliši se čudovito, a pri britanskem združenju opozarjajo, da gre za absurd. Nemogoče je namreč izgubiti kilograme le na točno določenem delu telesa, na tistem, ki smo si ga izbrali sami.

Brezglutenska dieta

Zvezdnica, ki jo prakticira: Gwyneth Paltrow.
Ta dieta je dobra, le če ste alergični na gluten. A hrana, ki ne vsebuje glutena, ima skoraj vedno enako število kalorij kot tista z glutenom, torej niste naredili nič, ne glede na to, kaj pravi Gwyneth Paltrow, ki je obsedena s to dieto in vanjo sili tudi svoje otroke.

"Alkoreksija"

Zvezdnica, ki jo prakticira: Lady Gaga.
Lady Gaga je nekoč dejala, da prisega na "pijano dieto". Kot je razkrila v nekem intervjuju, se je loti takole: "Rada pijem viski, ko delam. Pomembno je tudi, da vsak dan telovadim, tudi če sem pijana." Bistvo te diete je, da ljudje, ki jo prakticirajo, čez dan ali teden zaužijejo čim manj kalorij, ki jih raje pridobijo s pitjem alkohola (recimo ob koncih tedna). Zakaj je ta dieta absurdna? Alkohol vas oropa hranljivih snovi, poleg tega pa vas pusti lačne kot volk. Takrat si boste želeli jesti le mastno in nezdravo hrano.

Dukanova dieta

Zvezdnice, ki jo prakticirajo: Kate Middleton, Jennifer Lopez in Gisele Bündchen.
Bistvo te diete so štiri faze: faza napada (proteinska faza), faza hujšanja, faza stabilizacije in vzdrževalna faza. V glavnem gre za beljakovinsko dieto, z njeno pomočjo pa naj bi na teden izgubili približno tri kilograme. Takšno hujšanje ni priporočljivo že zato, ker ni pametno izključevati preostalih prehrambenih skupin, poleg tega pa dieta zajema predvsem francosko hrano, ki ni vedno dosegljiva.

Dieta s krvnimi skupinami

Zvezdnici, ki jo prakticirata: Cheryl Cole in Courtney Cox.
Bistvo te diete je, da je hrana odvisna od tega, kakšno krvno skupino imate. Za krvno skupino A velja, da ni priporočljivo uživati mlečnih izdelkov, krvna skupina B si lahko privošči več raznolike hrane, krvna skupina AB pa je nekakšna kombinacija skupin A in B. Krvna skupina 0 zahteva večji vnos mesa, nič mlečnih izdelkov ter pšenice in žit. Ta dieta dolgoročno ni primerna, saj lahko povzroči kronično pomanjkanje kalcija.

Dieta z otroško hrano

Zvezdnice, ki jo prakticirajo: Lady Gaga, Gwyneth Paltrow in Jennifer Aniston.
Bistvo te diete je, da čez dan pojeste 14 kozarčkov otroške hrane ali pa jeste v glavnem zmečkano otroško hrano v kombinaciji z enim navadnim obrokom. Lahko jeste tudi navadne obroke in si namesto prigrizkov privoščite otroško hrano. Ta dieta ni primerna zato, ker en lonček otroške hrane vsebuje več kalorij, kot si mislimo. Poleg tega uživanje pravega sadja in zelenjave prinese več vitaminov kot v zmečkani obliki.

Dieta s surovo hrano

Zvezdniki, ki jo prakticirajo: Demi Moore, Natalie Portman in Woody Harrelson.
Bistvo te diete je, da se jé izključno samo surova hrana ter nepasterizirani mlečni izdelki. Dieta naj bi bila primerna tako za vegane kot mesojedce. Čeprav vam ta dieta obljublja zelo malo kalorij, prinaša zelo malo kalcija, vitamina D, železa, cinka in proteinov. Poleg tega ni priporočljivo uživati riža, testenin in fižola, saj se morajo ta živila kuhati, nekatera živila, kot so korenje in paradižniki, pa so celo bolj hranljiva, če so skuhana. Dieta ni primerna za nosečnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.