Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Zviška s futurističnimi petami

(Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Pomladna zapoved. Žive barve in vzorci se bodo zlili v nožno okrasje, iz katerega nemalokrat pogledajo prsti. Tankim petam so mesto odvzele platforme, vračajo se tudi cokle.

Živo, barvno, vzorčasto, seksi, drzno, udobno, visoko ali nizko – za vsako se bo našlo kaj. Naj vam opisani trendi služijo kot navdih v toplejših dneh, ki so pred vrati.

Kraljevo s platformami

Najbolj modni so salonarji živih barv s tanko peto,” pravi stilistka Nana Sojer. Platfome so odločilna novost letošnje pomladi, spremljajo lahko tudi tanke pete. Opaznost in prefinjenost boste dosegle s sandali, okrašenimi s plastenjem valov in gubami. Tanki in debeli, vzporedno ali diagonalno prepasani bodo še eden od pogostih detajlov, ki jih bomo srečevali na ulicah.
Pozabite torej na klasične črne salonarje, poživite se z barvami in vzorci.

Viva el espadrila

Espadrile so letos povzdignjene v celoti, ne samo v polni peti. Lanene trakove spremljajo modni bratje iz usnja in umetnih materialov. Tudi tu bo opaznost z detajli in vzorci zaželena.  

Zapeljite z gležnji
Izgovor za vedno novo pedikuro bo tudi trend čevljev, ki razkrivajo prste (peep a toe). Ne le pri gležnarjih, ki so v nasprotju z zimskimi lahkotnejših materialov in vpadljivejši, tudi pri drugem nožnem okrasju bodo odprti sprednji deli odigrali svojo vlogo. Oblike in vzorci tudi tu nikakor ne bodo klasični.

Futurizem

Po modnih brveh so se sprehajale manekenke v čevljih, ki so spominjali na skulpture. Za ljubiteljice futurističnega sloga in tiste, ki boste to šele postale, bo pomlad postregla s sandali s posebno, futuristično peto v vseh različicah.
Pridih Afrike. Poleg (pre)velikih modnih dodatkov je oblikovalce letošnjo sezono črna celina navdihnila tudi pri obuvalih; a s trakci prepasani afriški sandali bodo v primerjavi z drugimi bolj v ozadju.

Od višine se zvrti do brezpetja
Za poznavalke tudi letos višina ne bo nižja od šestih centimetrov in ne višja od devetih, saj je udobje tokrat na prvem mestu,” razkriva oblikovalec čevljev Mitja Hojak. Za tiste, ki niste ravno vešče hoje v petah, pa priporoča pete do treh centimetrov, ki so skrite pod čevljem in so pomaknjene navznoter.
Balerinke, znanilke pomladi med čevlji, si boste po zimskem premoru nadele tudi to pomlad. Barvite, z motivi in majhnimi detajli bodo zaveznice za naporne dni.

Pastelno in travniško
Nekateri se bojijo barvnih kombinacij. Še vedno prisegajo na temnejše barve in se izogibajo drznejšim tonom, kar se mi zdi, če govorimo o trendih, največja napaka. Če drugega ne, posezite vsaj po pastelnih barvah, ki letošnjo pomlad postajajo pravi hit. Pistacija, marelična ali pastelna rožnata bodo krojile kolekcijo,” svetuje Hojak.

Barvni ter z vzorci in detajli bogati čevlji naj vam služijo kot popestritev enobarvnega kostima ali obleke. Travniški motivi bodo povsod, pazite le, da cvetja ne bo preveč naenkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.