Magazin
20 ogledov

Letne gume povzočajo kaos

sneg
1/29
Žurnal24 main
Če ni nujno, se ne odpravljajte na ceste. Po večjem delu Slovenije sneži. Številne nesreče in zdrsi tovornjakov, predvsem zaradi nevestnih voznikov. Sneženje bo ponehalo ponoči.

"Na našem koncu je hudo, za blokirane ceste pa so v največji meri krivi vozniki, ki imajo na svojih avtomobilih ali tovornjakih nameščene letne gume. Takšna vozila zdrsnejo in onemogočajo celoten promet, tudi naše pluge in posipalce," so za Žurnal24 povedali na avtocestni vzdrževalni bazi v Postojni. "Razmere so izredne," dodajajo.

Po primorski avtocesti po polžje
Po poročanju Prometno-informacijskega centra sneženje in slabe vozne razmere najhujše težave trenutno povzročajo na primorski avtocesti:

- med Logatcem in Divačo v obe smeri je močno oviran promet, nastajajo daljši zastoji na več odsekih zaradi zdrsov tovornih vozil ter prometnih nesreč. Za osebna vozila se priporoča izvoz Brezovica in pot po vzporedni cesti;
- med počivališčem Lom in priključkom Unec v obe smeri zaradi nesreče močno oviran promet.
- med razcepom Nanos in priključkom Senožeče v smeri Kopra je gost promet z daljšimi zastoji.

Dodatno promet po državi hromijo nesreče:
- na ljubljanski zahodni obvoznici na - na dolenjski avtocesti na izvozu Ivančna Gorica iz smeri Ljubljane oviran promet;
- na glavni cesti Ljubljana - Kočevje med Turjakom in Velikim Laščam popolna zapora.

Tovorna vozila ne smejo voziti po naslednjih cestah:

- na avtocesti Gabrk - Fernetiči med CP Dane in razcepom Gabrk proti Gabrku;
- na primorski avtocesti med Kastelcem in počivališčem Ravne proti Ljubljani;
- na cestah Novo mesto - Metlika, Razdrto - Podnanos, Starod - Podgrad, Žaga - Kobarid, Sp. Idrija - Godovič ter Ajdovščina - Črni vrh - Godovič.

Izločanje tovornih vozil:
- na ljubljanski južni obvoznici na počivališču Barje;
- na dolenjski avtocesti med predoroma Debeli hrib in Mali vrh v smeri Obrežja.

Po ljubljanski obvoznici vozimo 20 km/h
Bralka

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora v smeri Obrežja je zaprt vozni pas zaradi izločenih tovornih vozil.

 

Cesta čez Pavličevo sedlo je zaprta na avstrijski strani, prelaz Vršič je popolnoma zaprt, Predel pa prevozen le z verigami.

(Foto: Dare Čekeliš)

 

Zimske službe v pripravljenosti

To zimo bo za slovenske ceste skrbelo 1.158 delavcev, ki so že v pripravljenosti, sporočajo iz Direkcije za ceste: "Večina akcij zimske službe se prične z izvedbo preventivnega posipanja, s pluženjem pa se prične, ko je na vozišču 3-5 centimetrov snega, pri čemer na koncu plužne poti količina snega na vozišču znaša največ deset centimetrov."

Pobeljena bo cela Slovenija
"Ponoči bo sneženje slabelo, najkasneje na vzhodu države. Jutri zjutraj bodo padavine povečini ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo
," se glasi napoved Agencije RS za okolje za prvi novembrski sneg. Zapadlo naj bi od 5 do 15 centimetrov snega.

A že v nedeljo bo znova snežilo. "Popoldne bo sneženje spet zajelo vso državo, na Primorskem pa bo zapihala burja. Ponoči se bo sneženje okrepilo in v ponedeljek dopoldne ponehalo. V ponedeljek popoldne se bo delno razjasnilo," pravijo na Agenciji.

Tudi temperature bodo v prihodnjih dneh zimske, saj se bodo vrtele okrog ničle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.