Magazin
23 ogledov

Liffe v polnem zamahu

Realistična drama Rabljeni deli, ki se naslanja na tradicijo povojnega evropskeg Žurnal24 main
Na festivalu Liffe, ki v teh dneh napolnjuje Cankarjev dom in nekatere druge kinodvorane, za nagrado občinstva trenutno vodi film Rabljeni deli.

Ljubljanski mednarodni filmski festival ali Liffe je že v polnem zamahu. Na predstavah, ki se odvijajo v Linhartovi in Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma ter kinodvoranah Vič, Komuna, Dvor, Kinoteka in Kolosej Maribor, so prikazali že skoraj polovico od stotih filmskih mojstrovin za sladokusce, željne kakovostne ekranizacije.

Liffe, ki ga letos prvič vodi programski direktor, filmski kritik Simon Popek, je v prenovljenem drugem preddverju Cankarjevega doma dobil pravi filmski kotiček, kjer se obiskovalci lahko družijo z gosti, si ogledajo razstavo slik ali pa se udeležijo katere od dejavnosti bogatega spremljevalnega programa.

Ker ima Liffe naravo tekmovalnega festivala, bodo tudi letos ob koncu podelili nagrado mednarodne žirije vodomec iz sklopa Perspektive, nagrado Fiprescija in Amnesty Internationala. Poleg tega že od začetka festivala poteka glasovanje za nagrado občinstva, v katerem trenutno vodi film Rabljeni deli, ki orisuje življenje malih ljudi na ulicah mehiškega urbanega središča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.