Magazin
125 ogledov

Lisičkina mineštra

juha Blanka Kefer
Z lisičkami pripravite okusno jesensko mineštro. Dober tek!

Sestavine:

  • 50 g pora
  • 2 čebuli
  • 1/2 glave zelene
  • 2 korenčka
  • 1 strok česna
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 1/2 limone
  • 300 g lisičk
  • 100 g fižola (iz konzerve)
  • 10 rezin slanine (ali pancete)
  • 20 g parmezana
  • 1 lovorjev list
  • 1 vejica rožmarina
  • 3 vejice timijana
  • 1 l kokošje juhe
  • sol (po okusu)
  • poper (po okusu)
  • olivno olje (po okusu)

Priprava:

  • Za lisičkino mineštro olupimo čebulo, zelenjavo narežemo na enako velike kocke ter slanino na majhne kose. Lisičke dobro očistimo in večje natrgamo na manjše kose.
  • V loncu segrejemo nekoliko olivnega olja ter močno prepražimo zelenjavo in slanino. Kmalu nato dodamo lisičke in pražimo naprej.
  • Fižol na hitro operemo in osušimo ter ga skupaj z zelišči in juho dodamo k zelenjavi. Rahlo kuhamo na majhnem ognju, dokler zelenjava ni kuhana.
  • Po okusu dodamo sol, poper in limonin sok. Lisičkino mineštro potresemo s svežim peteršiljem in parmezanom ter postrežemo.

Več jedi z lisičkami poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.