Magazin
19 ogledov

Literaturen: Nobelovo nagrado Dylanu

Seznam pevcev, ki ne znajo peti je gotovo še daljši. Tudi sami največkrat prizna Žurnal24 main
Berlinska revija Literaturen je predlagala, naj Nobelovo nagrado za književnost podelijo 68-letnemu ameriškemu pevcu Bobu Dylanu kot "najbolj vplivnemu in učinkovitrmu liriku moderne".

Dylanove pesmi so žive in v obtoku, nenazadnje prek njegove interpretacije, kakor tudi novih izvedb njegovih starih pesmi, so pri reviji zapisali v številki, ki bo izšla oktobra. Ime dobitnika najbolj prestižne književne nagrade na svetu običajno objavijo oktobra v Stockholmu.

 

Literaturen

Revijo Literaturen je leta 2000 soustanovila literarna kritičarka Sigrid Löffler, a jo je lani zapustila. V oktobrski številki se bosta med drugim pisatelja Christoph Hein in Ingo Schulze poigravala na temo "1989 in takoimenovani roman preobrata".

"Pri Dylanu se iz poezije rojeva glasba in iz glasbe - poezija," menijo pri reviji. "Takšen, kot je, bi končno moral dobiti Nobelovo nagrado za literaturo."

Podobne zahteve je bilo nedavno moč slišati na Danskem. Za letošnjo Nobelovo nagrado na stavnicah sicer največ kroži nekaj znanih imen, kot so izraelski pisatelj Amos Oz, pisateljica alžirskega rodu Assia Djebar in španski književnik Luis Goytisolo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.