Magazin
1607 ogledov

Ljubezen skozi govorico telesa

Govorica telesa ne laže. Seksualna privlačnost je razvidna tudi iz govorice tele Žurnal24 main
Ko moški med pogovorom nepremično gleda žensko v ustnice, je to znak, da jo želi poljubiti. Provokativen pogled v oči, ki traja dalj časa, pa odkriva še kaj več.

Od 60 do 70 odstotkov dnevne komunikacije izhaja iz govorice telesa. Namenite več pozornosti neverbalnim znakom, ki jih sporoča okolica, in tako izboljšajte komunikacijo na vseh področjih; tudi na ljubezenskem. Narava je človeka opremila z možnostjo neverbalne komunikacije in pošiljanjem nedvoumnih signalov, če nam je kdo všeč.

S pogledom delamo čudeže
Najbolj neposreden način komunikacije so oči. Že sam pogled, usmerjen v drugo osebo, pomeni, da nas na tak ali drugačen način zanima. Če ne moremo vzpostaviti stika iz oči v oči, sporočamo, da nam druga oseba ne pomeni nič. Razširitev zenic je pomenljivo subtilno znamenje, ki nakazuje na prisotnost seksualne želje. Očesni stik med osebama, ki čutita medsebojno privlačnost, je nabit s čustvi. Znanstveniki poskušajo omenjeni pojav razložiti z dognanjem, da spogledovanje aktivira del možganov, ki se odzove pri nagrajevanju.

Nagnjena glava
Gib z glavo vstran je nezaveden namig, da moški čustveno ni ravnodušen in je hkrati že vabilo za žensko, ki je mig sprožila. To je kretnja, ki jo moški uporabi, ko ga ženska zares zanima, vendar bi potreboval nekaj opogumljanja z njene strani, še najraje bi videl, da bi ona naredila prvi korak.

Ustnice povedo veliko
Posebni gibi z ustnicami, grizenje ali obračanje na eno stran lahko sogovorniku dajejo vtis, da bodisi razmišljate o nečem, kar je bilo izrečeno, ali pa preprosto nekaj prikrivate. Po mnenju strokovnjakov so stisnjene ustnice dejanski znak, da vam nekdo ne govori popolne resnice. Premori med govorom so poskusi, da bi si pridobil nekaj časa in oblikoval zadovoljiv nadomestni odgovor. Ko neznanec stiska ustnice med govorom o sebi in svojih dosežkih, ste lahko prepričani, da nekoliko olepšuje in poveličuje.

Prsni koš pokaže prednosti
Strokovnjaki razlagajo, da prsni koš vedno obrnemo k temu, kar nam je v danem trenutku najpomembneje. Instinktivno telesno reagiranje brez miselnih predpriprav, potem ko so možgani zaznali posebno pomemben objekt v neposredni bližini, pokaže na prioriteto, ki si jo želimo. Ne glede na to, kam je obrnjena glava, je prsni koš tisti, ki pove največ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.