Magazin
2 ogledov

Ljubezenska zgodba je izmišljena

Herman Rosenblat priznal, da si je zgodbo opisano v knjigi Angelsko dekle (Angel Žurnal24 main
Založba Lerner je umaknila knjigo Angelsko dekle, potem ko je Herman Rosenblat priznal, da si je zgodbo o tem, kako je spoznal svojo soprogo, izmislil.

Knjiga za otroke avtorice Laurie Friedman, ki jo je navdihnila zgodba Hermana Rosenblata o tem, kako je svojo bodočo soprogo spoznal, ko je bil v koncentracijskem taborišču, so umaknili iz prodaje, potem ko je prišlo na dan, da je romantična zgodba izmišljena.

Ameriška založba Berkley Books, ki naj bi februarja izdala Rosenblatove spomine z naslovom Angel ob ograji (Angel at the Fence), je medtem v torek odpovedala izdajo knjige. Obenem so iz založbe sporočili, da bosta morala Rosenblat in njegov agent vrniti ves denar, ki sta ga doslej prejela za svoje delo.

Herman Rosenblat je sicer res preživel nemško koncentracijsko taborišče Schlieben, oddelek taborišča Buchenwald, vendar pa se ni zaljubil v dekle, ki mu je čez ograjo metalo kruh in jabolka. Kot je trdil, naj bi Romo Radzicki - dekle, ki mu je s hrano pomagalo preživeti taboriščna leta - srečal povsem po naključju leta kasneje v New Yorku in se vanjo zaljubil.

Laži so prišle na dan po tem, ko so nekateri poznavalci izrazili dvom v Rosenblatovo romantično zgodbo. Med drugim so opozorili, da čez ograjo v Schliebnu ne bi bilo mogoče metati hrane taboriščnikom. Rosenblat, ki je skupaj s soprogo celo nastopil v oddaji Oprah Winfrey, je ob razkritju laži sporočil, da je želel le prinesti ljudem srečo in upanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.