Magazin
62 ogledov

Ljubljanski psi dobili svojo pekarno

pasja pekarna hov hov kužki hrana piškoti
1/9
Pekarna HOV HOV
Štirinožni ljubljenčki so prišli na svoj račun tudi v prestolnici, kjer lahko v prvi pekarni, namenjeni samo njim, pokusijo raznovrstne priboljške.

"Zelo smo zadovoljni z obiskom, saj se ljudje že vračajo. Kužki lahko vstopijo v pekarno in pokusijo specialitete, da lastniki vedo, kaj jim kupiti," je povedala lastnica pasje pekarne Hov Hov Nastja Verdnik, ki je drugo pekarno za štirinožne ljubljenčke pred enim tednom odprla v Ljubljani. Prva pekarna, ki jo je pred nekaj meseci odprla v Mariboru, je požela veliko zanimanja in navdušenja.

"Dietni piškotki so hit"

"Psički lahko izbirajo med različnimi specialitetami, najbolj pa so priljubljeni piškotki mesne in ribje linije, vedno več je naročil za tortice, zelo priljubljeni pa so tudi mafini," je še povedala Verdnikova, ki je imela v mislih tudi tiste kužke, ki potrebujejo dieto ali imajo alergije. "Ljudem je zelo všeč, da imamo dietne piškotke. Za kužke z alergijami jajca nadomestimo s semeni čie, uporabljamo konjsko meso in divjačino, ki spadata med bolj zdravo meso, uporabljamo pa tudi moko brez glutena. Za alergike imamo poseben recept, v katerem ne uporabimo moke in jajc, vse, kar se uporabi, sta meso in zelenjava, alge pa držijo vse skupaj."

Vse je naravno

Ker je pekarna znana po tem, da uporablja samo naravne sestavine, je veliko sestavin, ki jih pri peki ne uporabljajo. Mednje sodijo navadna bela pšenična moka, svinjina, sladkor, sol, konzervansi, umetna barvila, ojačevalci okusa in kostna moka. "Uporabljamo samo sveže meso ter moke, kot so kvinojina, konopljina, ržena, graham, riževa in koruzna," je dodala lastnica.

Na vprašanje, ali so zaradi naravnih in posebnih sestavin izdelki kaj dražji, je Verdnikova odgovorila, da so cene primerljive s cenami v drugih trgovinah. "Se pa da dobiti piškotke za nekaj centov, saj jih prodajamo tudi na merice."

Prodajalna še na Obali, v načrtih pa tudi trgovina za mačke

Zaradi izrednega zanimanja nameravajo do konca leta odpreti še eno prodajalno v Kopru, naslednje leto pa v Gorici in morda tudi tujini, je načrte razkrila lastnica, ki je idejo o trgovini dobila, ko je svojemu kužka želela ponuditi nekaj zdravega. Ideja o peki piškotov za male ljubljenčke pa se je okrepila, potem ko je po diplomi ostala brez zaposlitve.

V načrtih imajo tudi pekarno za mačke, vendar se bodo za zdaj bolj posvečali peki za psičke.

Komentarjev 1
  • Mirna Peč 09:15 11.oktober 2013.

    narod lačen, smetana pa več ne živi v realnem življenju...žalostno in bolano!!!