Magazin
17 ogledov

Ljutomer postal mesto filma in vina

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V Ljutomeru se danes začenja 6. Grossmannov festival filma in vina. Festival bo ponudil skupno več kot 70 dogodkov.

Ljutomer, sicer zibelka slovenskega filma, se bo za slab teden iz običajnega mesteca prelevil v glasno in barvito središče temne fantastike. Na festivalu bodo prikazali več kot 25 celovečernih filmov, od tega sedem v kategoriji hrupni mački in skoraj 30 kratkometražcev.

V glavni tekmovalni kategoriji se bodo za nagrado hudi maček potegovali nemško-kanadski film Besnenje Uweja Bolla, britansko-nizozemski Človeška stonoga Toma Sixa, rusko-švedski Novice dneva Andersa Banke, srbski Življenje in smrt pornotolpe Mladena Djordjevića ter brazilski Utelešenje zla Joseja Mojice Marinsa. Starosta brazilskega fantastičnega filma bo tudi posebni gost letošnjega festivala in dobitnik nagrade za življenjsko delo.

Kratkometražci se bodo potegovali za nagrado Slakov hudi maček, deset glasbenih dokumentarcev pa za nagrado hrupni maček.

Od Vrta mučenja do delavnice groze
Med festivalskimi dogodki je programski direktor festivala Tomaž Horvat na nedavni novinarski konferenci izpostavil Vrt mučenja, 12-urni filmski maraton, Malo delavnico groze, na kateri bodo ekipe snemale filme, ki jih bodo prikazali na zadnji festivalski dan, in Parado pošasti. Napovedal je tudi svetovno premiero filma Vinopiri: Ledena trgatev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.