Magazin
42 ogledov

London boljši kot Pariz

Francozi so izbrali London. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
London in Pariz sta večna tekmeca. Kateri je lepši, kateri ima več zgodovine, kateri ima boljšo kulturno ponudbo? A tokrat so Parizu zadali udarec kar Francozi sami!

London so namreč izbrali za turistom najprijaznejšo prestolnico. Štiriindvajset ur v turistični prestolnici se imenuje poročilo, ki ga je izdala turistična zveza osrednje francoske regije Île-de-France; v študijo je bilo vključenih šest evropskih glavnih mest. In najboljšo oceno je dobila britanska prestolnica, ki je nabrala 82 točk od stotih, Pariz, uradno najbolj priljubljena svetovna turistična destinacija, si je razdelil drugo mesto z Amsterdamom – oba sta zbrala 79 točk. Madrid in Rim sta dobila 76 točk, Berlin pa 74.

Pariški prevoz smrdi
Ponudbo (ocenjevali so vse, kar turisti potrebujejo – od označb na letališčih do muzejev) v Londonu so francoski "turistični preiskovalci" ocenili skoraj samo z najvišjimi ocenami. Nezadovoljni so bili pravzaprav samo z (ne)znanjem tujih jezikov Londončanov. "V Londonu se govori samo angleško,"  je očitek Francozov. V Parizu so se v primerjavi z Londondom slabo odrezali podzemna železnica, ki so jo ocenili za zastarelo in umazano, taksiji in turistični avtobusi, velik očitek mestu luči pa so tudi zelo visoke cene hotelov. "Francozi – Parižani in Neparižani – smo sicer velikokrat zelo kritični do svojega glavnega mesta, zato zmaga Londona sploh ni nobeno presenečenje," so komentirali francoski mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.