Magazin
26 ogledov

Lunin festival v Tivoliju

Brezplačni celodnevni festival, ki g aobišče okrog 20 tisoč ljudi, se bo sklenil Žurnal24 main
Danes bo v parku Tivoli petsto ustvarjalcev navduševalo otroke.

Osrednji ljubljanski park bi se lahko za en dan preimenoval tudi v Lunin park, saj bo danes od 10. ure ves dan v 46 “deželah” (to je prizoriščih) gostil Lunin festival, na katerem bo otroke zabavalo okrog petsto nastopajočih – od glasbenikov in gledališčnikov do pripovedovalcev in vodij različnih delavnic.

Igrivo do zobozdravnika
Rdeča nit festivala, ki je namenjen predvsem otrokom od 3. do 12. leta, bo v peti izvedbi zdravje. Zato se bo osem prizorišč tematsko navezovalo na zdrav
način življenja; med drugim bodo vključevala različne športne dejavnosti (nogomet, košarko, bejzbol, veslanje na suhem, karate, capoeiro in drugo), igrivo izobraževanje o zdravi prehrani, sproščeno srečanje z (zobo)zdravniki in pravo lekarno, v kateri si bodo otroci lažje predstavljali, kako se izdelujejo zdravila. Predvsem fantje se bodo razveselili nove Dežele gusarjev, kjer se bodo lahko na dveh ladjah izzivali z vodnimi balončki, za dekleta pa bo zanimivejša Dežela mode.

Objem točno opoldne

"Ljudje se premalo objemamo, čeprav je ravno objem nekaj, kar zbližuje ljudi, ter nekaj najlepšega, kar lahko človek dobi in tudi podari, ne da bi za to moral kaj žrtvovati," pravijo lunovci, zato opoldne pripravljajo projekt Objemi me in stopi naprej, v sklopu katerega bodo ljudi, "ki jim ni vseeno za okolje, planet Zemljo, ljudi in vsa druga bitja na planetu", povabili, naj stopijo naprej in se objamejo.

Brezplačna "trola"
Ker poskuša biti Lunin festival čim bolj ekološko usmerjen, se boste lahko tudi letos do parka Tivoli brezplačno pripeljali z mestnim avtobusom, če boste pokazali festivalsko broško, ki so jih razdeljevali po vrtcih in šolah, mogoče pa jo je dobiti tudi na infotočki Ljubljanskega potniškega prometa. Več o festivalskem vrvežu najdete na www.luninportal.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.