Magazin
33 ogledov

Mafini iz indijančkov

mafini Blanka Kefer
Za malo drugačne mafine uporabite kar indijančke. Sladko in penasto.

Sestavine:

  • 5 zamorčkov/indijančkov
  • 80 g masla (sobne temperature)
  • 1 jajce
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (8 g)
  • 250 g gladke/univerzalne moke
  • pecilni prašek
  • 250 ml pinjenca
  • pekač/posodice za mafine

Priprava:

  • Za mafine iz indijančkov oziroma zamorčkov najprej z nožem odrežemo vaflje. Penasti čokoladni del indijančkov pretlačimo in zmešamo v kremo. Vaflje drobno narežemo.
  • Maslo penasto umešamo, dodamo jajce, sladkor v prahu in vaniljev sladkor ter premešamo. Dodamo h kremi iz indijančkov.
  • Zmešamo moko in pecilni prašek. K masi izmenično dodajamo moko, vaflje in pinjenec, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  • Maso vlijemo v pripravljeni pekač ali posodice za mafine in pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Nasvet:

Mafine lahko okrasimo s čokoladnim prelivom ali čokoladnimi koščki.

več receptov za mafine poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.