Magazin
14 ogledov

Maj – mesec Nietovskih premikov punka

1/125
Koncert Bil je maj srečne mladine kultnih izobčencev Niet ni bil v petek zvečer, kakršen je naslov njihovega komada, ampak je bil ta dan torek, 27. maja, v Križankah.

Bil je maj, ko je heroin leta 1991 vzel življenje pevcu Primožu Habiču . To je bil res lep dan za smrt. Umiranje se je nadaljevalo. Leta 1993 so se heroji frustracij še zadnjič simbolično sprehodili po belem hodniku, vendar vse to sranje njihovih vijolic ni puščalo nezalitih. V vmesnem obdobju so bili do letos zgolj prikazni v množici. Zastave svoje perspektive pa se niso odločili dvigati nobenega februarja, počakali so rajši na letošnji maj. Prvotni depresija in paranoja v tekstih sta še vedno tam; še vedno ni izhoda, s to razliko, da se jim v teh časih molk, ujet v ritem človeštva, ne zdi več zgolj melanholija … še več, je strah … strah in krik. Ampak istočasno menijo, da se vsak dan kaj lepega začne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.