Magazin
30 ogledov

Mamljiva Poletna noč

Poletna muzejska noči lani pritegnila 26.000 obiskov, letos pa jih pričakujejo š Žurnal24 main
Po vsej Sloveniji so v sklopu Poletne muzejske noči vrata za obiskovalce brezplačno odprli številni muzeji, galerije in druge kulturne ustanove. Nekatere bodo odprte do polnoči.

V muzejih, galerijah in drugih ustanovah v 32 krajih po Sloveniji so pripravili tradicionalno Poletno muzejsko noč. Osmič zapored bo ponudila več kot 235 dogodkov. Ob razstavah bo program brezplačnih prireditev ponudil različne delavnice, predavanja, koncerte in druge dejavnosti.

Tako bo v Ljubljani Društvo likovnih umetnikov Ljubljane na vrtu na Komenskega 8 ob 19. uri odprlo razstavo Jožeta Stražarja Kiyohare, naslovljeno "Pro hominibus et terra", v galeriji Photon bodo ob 20. uri odprli razstavo študentov ALUO, naslovljeno Avto-reflektiranje: Camera obscura/kolaž, v galeriji Hest pa uro zatem razstavo umetniških del Mirana Kreša.

V Slovenj Gradcu bodo v Mali galeriji Koroške galerije likovnih umetnosti ob 19. uri odprli razstavo del Luke Popiča in na Obali v koprski galeriji Meduza uro zatem razstavo umetniških del Sandija Renka, naslovljeno Veličastna obsedenost.

Veliko se bo dogajalo tudi na ulicah in dvoriščih muzejev. Nekateri muzeji in galerije bodo poleg prireditev ob tej priložnosti svoje kataloge in druge publikacije obiskovalcem ponudili naprodaj s popustom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.