Magazin
14 ogledov

Mass effect 2

1/17
Žurnal24 main
Nekaj več kot 2 leti smo čakali na nadaljevanje igre akcijske znanstveno fantastične igre Mass Effect, ki jo je spet razvil BioWare in izdal Electronic Arts.
OCENA: 9/10

Avtorja zgodbe sta že prej sodelovala na igrah, kot so Star Wars: Knights of the Old Republic in Jade Empire. Zgodba druge različice fantastičnega originala se začne leta 2183, ko se naš glavni protagonist Shepard poda na nalogo, ki mu jo je zadal Cerberus. Zadolženi ste namreč, da raziščete, zakaj izginjajo človeške kolonije. Na poti do cilja vam pomagata seksi Miranda in Jacob. Skozi igro naberete svojo ekipo specialistov. Med njimi sta zelo pomembna Samara in Thane, ki je pripadnik reptilov. Velikokrat vam prav onadva rešita življenje.

Kar nekaj stvari se razlikuje od prve igre. Kamera umetne inteligence več ni statična, ampak s svojo dinamičnostjo prispeva k realnemu doživljanju okolja. Karakterji so ne samo grafično, ampak tudi tehnično bolje obdelani. Za primer naj povem, da je 20 animacij zadostovalo za prikaz glavnega lika v prvem delu igre. Sedaj se je število teh povzpelo na 200. Detajli so osupljivi. Nekaj stvari so tudi reducirali in zamenjali z novimi pripomočki, kot so M35 Mako, ki ga je zamenjal sedaj avtomatsko pilotirani Kodiak drop shuttle. Na voljo je 19 različnih orožij, ki jih lahko uporabljate, ko ste dosegli določen nivo za določeno orožje. Tokrat ne boste več nadgrajevali orožja, ampak bo le-to imelo maksimalen učinek.

 

PLATFORMA: Xbox 360, PC

Najbolj zanimiva reč je, da lahko v primeru, če ste prišli do konca prve igre Mass Effect, koristite shranjeno igro tako, da bo vaš lik, ki je preživel, imel iste karakteristike. Tako shranjena igra vam prinaša tudi več bonusa in kreditov. Posebno medaljo je moč dobiti samo, če igro končate dvakrat, od tega enkrat z igro, ki je shranjena iz prvega dela.

Nadgradnja vesoljske ladje Normandy je zelo ključna za zadnjo borbo, ki odloča končni izid igre. Pred koncem se prav tako odločite, ali bo glavni lik v igri umrl ali ne. Zanimiv je preobrat na samem koncu, ki naj vas kar preseneti. Igra Mass Effect 2 je prava poslastica za ljubitelje znanstveno fantastične avanture. Edina škoda je, da igre ne podpira tudi konzola PS3. Toplo priporočam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.