Magazin
242 ogledov

MasterChef: Anka je morala po šovu miriti hčerko

Anka Alt Masterchef
"V šovu stvari še nisem prebolela, ko sem prišla domov, je vse prišlo za mano. Imela sem krizo,“ nam je v intervju razkrila Anka, ki je v četrtek izpadla iz šova MasterChef.

Kakšni so bili odzivi vaše okolice na nastop v šovu?
Pri nas je danes (v petek, op. avt.) zelo živahno. Ogromno ljudi mi je prišlo čestitat. Pravijo, da sem se dobro držala in da sem bila pogumna. Ponosni so name, da sem si upala v MasterChef. Ne morem verjeti.

Kako pa so vaš nastop videli vaši domači?
Moja mlajša hči Štefka je bila po zadnji oddaji, ko je videla, kako z mano ravnajo sotekmovalci, zelo prizadeta. Imeli smo kar burno noč. Nekaj stvari sem ji razložila, tudi to, da nisem užaljena. V šovu stvari še nisem prebolela, ko sem prišla domov, je vse prišlo za mano. Imela sem krizo. Sedaj je že dobro.

Niste profesionalna kuharica. Ste presenečeni, da ste prišli tako daleč?
Da. Spomnim se prvega srečanja s sotekmovalci. Nekateri so imeli dolgoletne kuharske izkušnje, delali so v prestižnih restavracijah, jaz pa sem tja prišla brez znanja. Med snemanjem smo stanovali v hotelu. Svojega kovčka v vseh teh tednih sploh nisem izpraznila, saj sem iz oddaje v oddajo pričakovala, da sem tista, ki bo naslednjič šla domov. Vesela in ponosna sem, da sem prišla tako daleč.

Menda vam je po odhodu odleglo, da vam ni treba več prenašati "zlobnih in arogantnih sotekmovalcev“. Kdo vas je poleg Jelene najbolj razočaral?
Bilo jih je kar nekaj. Kamala, Tomaž ... Matej se je mojemu neznanju najbolj posmehoval.

S čim vas je Jelena najbolj prizadela?
Vsako mojo besedo in dejanje je negativno komentirala. Tudi ona je delala velike napake, a je niso nikoli kritizirali. Zdi se mi, da je Diegu zavestno narobe svetovala, da lahko moko v maso za biskvit vmeša z mešalnikom, čeprav je vedela, da ni dobro. Nato pa je za njim jokala. To se mi zdi hinavsko.

Zakaj je na vas gledala zviška? Se je to začelo že takoj na začetku?
Začelo se je kar hitro, a sem se umikala. Dobila sem občutek, da je na svojo stran zvabila nekatere druge tekmovalce. Bila sem najšibkejši člen, kar sem tudi jasno povedala – tudi pred kamero. Vse skupaj se je stopnjevalo.

So se do vas obnašali enako, ko so kamere ugasnile?
Zdi se mi, da so se ves čas isto vedli do mene. Sem takšna oseba, ki ne želi udariti nazaj, ko je prizadeta. Raje se umaknem, a se v šovu nisem imela kam, zato sem zajokala. Na žalost pred vso Slovenijo.

Ste pričakovali takšno obnašanje sotekmovalcev?
Ne. V šov sem šla s čistimi nameni. Mislila sem, da naše značajske lastnosti ne bodo prihajali v ospredje. V kamero in sotekmovalcem sem povedala, da ne bom igrala. Če bom vesela, se bom smejala, če bom žalostna, bom jokala …

Je Jelena igrala ali menite, da je tudi sicer tako ostra?
Mislim, da je takšna tudi v resničnem življenju. Da bi se tako močno pretvarjala … To ji ne bi uspelo.

Vaši sotekmovalci so bili mnenja, da ste se v šovu "šlepali". Kako to komentirate?
S tem se ne morem strinjati. Na skupinskih izzivih mi niso zaupali nobenih nalog in se enostavno nisem mogla izkazati. Lupila sem jabolka, čistila mize, hodila po krožnike …

V zadnji oddaji je veliko prahu dvignila postavitev hrane na vašem krožniku. Še pravite, da se ne spomnite, da bi hrano po dvigu rok prestavili?
Ni mi jasno, kako je do tega lahko prišlo. Na kameri je res izgledalo drugače, nisem pa videla, da bi jaz to naredila. Tega niso pokazali.


So bili krožniki kdaj nenadzorovani?
Tam smo jih pustili in šli ven. V tem času so kuhinjo počistili. Prišli smo nazaj, krožnik je bil na pultu in ta krožnik smo potem nesli k sodnikom. To je bilo vedno tako.

Vi takrat razlike niste opazili?
Takrat sem bila v takšnem stanju, da na to nisem bila pozorna. Tisti dan je moja hči praznovala rojstni dan. Ob istem času pred 25 letimi sem rojevala in čustva so me popolnoma prevzela. Roke so se mi začele tresti, pozornost je popustila …

So bila čustva kriva za težave z žlikrofi? Če bi bili malce hitrejši, bi prišli na balkon …
Verjetno. Šlo je za en korak. Kar ustavila sem se. V tistem hipu je v meni vse umrlo. Želela sem si domov.

So vas Almine besede, da mora imeti človek vest, prizadele?
Ja. Še vedno stojim za svojimi besedami, da se ne zavedam, da bi na krožniku kaj premaknila.

Jelena vam je očitala, da ste v trgovini kupili iste stvari kot ona. Vaš komentar?
Njej so z balkona svetovali, kaj naj nabavi, jaz pa sem jo posnemala, saj moje čustveno stanje takrat ni bilo najboljše. Po mojem izrazu na obrazu se je videlo, da sem bila z mislimi drugje.

Kakšne načrte imate sedaj?
V soboto bomo imeli v naši vrtnariji Alt v Pristavi pri Ljutomeru dan odprtih vrat. Tema bo sladki krompir. Nekaj bom skuhala v živo. Ponosna sem, da sem za svojo marmelado iz bučk in čilija dobila priznanje kakovosti, kar pomeni, da sem bila tri leta zapored ocenjena z zlatim znakom. To priznanje podeljuje Dobrote slovenskih kmetij Ptuj. S tem bi rada nadaljevala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.