Magazin
107 ogledov

Matevž

matevž Blanka Kefer
Brez matevža ni jeseni. Pripravite ga kot prilogo k zelju, krvavicam, pečenicam ...

Sestavine:

  • 700 g krompirja
  • 500 g fižola
  • 2 žlici masti (ali olja)
  • 1 čebula
  • nekaj soli

Priprava:

  • Za pripravo matevža najprej skuhamo in olupimo krompir. Posebej skuhamo tudi fižol.
  • Kuhan krompir in fižol zmešamo ter dodamo vročo mast in čebulo, ki smo jo prepražili na njej. Vse skupaj zmešamo, da masa postane rjave barve in kremasta. Solimo po okusu.
  • Matevž je pripravljen in lahko ga postrežemo.

več receptov za slovenske jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.