Magazin
30 ogledov

Matjažu morda kar trije viktorji

Matjaž Tanko Žurnal24 main
Viktorji. Medijske nagrade bodo nocoj v Cankarjevem domu podelili že dvajsetič.

Nocoj ob 20. uri bodo že 20. podelili najprestižnejše medijske nagrade pri nas – viktorje. Prvič jih bodo v živo prenašali na Planet TV; prej sta imela te pravice izmenično Pop TV in TV Slovenija. Tako kot lani bo voditeljev več – med njimi bodo Slon in Sadež, Denis Avdić, Bojan Emeršič, Lado Bizovičar, Jonas Žnidaršič, Tadej Toš ter dvojec Jure Godler in Tilen Artač, ki se lahko prav vsi pohvalijo z vsaj enim viktorjem. Scenarij je plod sodelovanja scenarista Igorja Karasa (Slon iz tandema Slon in Sadež) in režiserja zabavnih oddaj Igorja Gajiča.

Obetavni, informativni in zabavni

Za strokovnega viktorja (podelili jih bodo osem, izbirajo pa jih člani Akademije Viktor) se nominiranci potegujejo v naslednjih kategorijah: zabavna TV-oddaja (nominirane so Moja Slovenija, Dobra ura in X Factor), voditelj zabavne TV-oddaje (Bojan Emeršič, Peter Poles in Vid Valič), obetavna medijska osebnost (Neža Prah, Miha Drozg in Nika Manevski), informativna TV-oddaja (24ur, Dnevnik in Odmevi), voditelj informativne oddaje (Matjaž Tanko, Darja Zgonc in Slavko Bobovnik), dokumentarna TV-oddaja (Kupi me!, Nikomur ne smeš povedati ter Oči in ušesa Boga), otroška in mladinska TV-oddaja (Male sive celice, Muzikajeto in Ribič Pepe) in igrana TV-oddaja ali film (Franja, Kruha in iger ter Moji, tvoji, najini).

Koga pa bo letos izbral glas ljudstva?

Poleg viktorjev za posebne dosežke in viktorja za življenjsko delo bo podeljenih šest viktorjev popularnosti, ki jih vsako leto izbira širša javnost: TV-osebnost (nominirani so Matjaž Tanko, Boštjan Romih in Vid Valič), TV-oddaja (24ur, Gospodinje pojejo in Na zdravje!), spletna stran (24ur.com, MMC.RTV.SLO in Planet Siol.net), glasbeni izvajalec (Jan Plestenjak, Tanja Žagar in Modrijani), radijska postaja (Val 202, Radio 1 in Radio Veseljak) in radijska osebnost (Sašo Hribar, Jože Činč in Denis Avdić).