Magazin
22 ogledov

McCartney: 'Kraljica je mlada in očarljiva.'

Paul McCartney je največjo slavo doživel kot član Beatlov, nadarjenost pa je oči Žurnal24 main
Paul McCartney je v ranih letih napisal esej ob kronanju Elizabete II, s katerim je zmagal na natečaju. Kraljico je označil za "mlado in očarljivo damo".

V Londonu so našli esej zvezdnika Paula McCartneya, ki ga je napisal leta 1953 za natečaj. To je bil eden njegovih prvih pisateljskih poskusov, posvečen kronanju Elizabete II.. Esej priča, da je bil tedaj mladi kraljici zelo naklonjen.

McCartney je na natečaju nato tudi zmagal v kategoriji do enajstega leta starosti. Nekdanjemu Beatlu je nagrado izročil tedanji župan Londona, Paulov brat Mike pa je o tem dogodku dejal, da je imel Paul pred prevzemom nagrade veliko tremo.

Po 56 letih je njegovo pisanje našel britanski znanstvenik Kevin Roach v liverpoolski Centralni knjižnici in dejal, da je glasbenikovo pisanje " zelo zrelo – kot da bi ga napisal deček, star morda celo 14 ali 15 let."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.