Magazin
136 ogledov

Med nosečnostjo na križarjenje

Na križarjenje vzemite sredstva za zaščito pred soncem. Žurnal24 main
Če je vaša nosečnost normalna in zdrava, križarjenje lahko predstavlja varen, sproščujoč in prijeten počitek, a preden se zanj odločite, preverite nekaj stvari.

Ko izbirate križarjenje, se prepričajte, ali sta hrana in voda v deželah, ki jih boste obiskali, varni in ne morda pod standardom. Pozanimajte se tudi, kako je z zdravstvenimi storitvami in zavarovalno politiko na krovu in v krajih postankov. Sta na ladji zdravnik in medicinska sestra? Če jemljete zdravila in na krovu ni lekarne, obvezno poskrbite za zalogo.

Prepoved plovbe za nosečnice
Ker imajo nekatere ladje za križarjenje posebne omejitve glede nosečnosti, preverite tudi, kako je glede tega. Večina ladij za križarjenje prepoveduje plovbo v zadnjem trimesečju nosečnosti. Tudi če takšna ladja tega ne zahteva, je koristno, da imate pri sebi zdravnikovo pismo s podatki o predvidenem datumu poroda, vaši sposobnosti za potovanje, morebitnih zdravstvenih težavah in zdravilih, ki jih jemljete. Na ta način se boste izognili neprijetnim presenečenjem ob vkrcanju.

Kaj pa morska bolezen?
Zaradi nosečnosti k morski bolezni niste posebej nagnjeni, vedite pa, da plovba lahko moti vaš želodec ne glede na to, ali ste noseči ali ne. Če že sicer trpite za slabostjo med vožnjo z drugimi prevoznimi sredstvi, se lahko zgodi, da se ta na ladji odrazi še v rahlo hujši obliki. Če se med nosečnostjo spopadate z jutranjo slabostjo, povprašajte svojega zdravnika po zdravilih, ki bi jih lahko vzeli s seboj na krov. Pri izbiri ladje upoštevajte, da so večje ladje stabilnejše in da so boljše kabine, ki so v sredini in ne na obrobju.

Preverite rešilni pas
Rešilni pasovi za odrasle so običajno univerzalnih velikosti, kar pomeni, da se morajo prilagajati tudi močnejšim postavam. Kljub temu preverite velikost rešilnega pasu, takoj ko se namestite v kabino. Če vam je premajhen, to povejte osebju in skupaj poiščite primerno rešitev.

Za hrano ne skrbite

Ne glede na to, kako izbirčni ste med nosečnostjo, boste skorajda na vsaki ladji našli širok izbor jedi in prigrizkov, ki izpolnijo vsako hrepenenje. Glede tega torej ne skrbite, če pa se vam med križarjenjem pojavi še kakšno vprašanje, ne oklevajte, temveč poprosite osebje za pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.