Magazin
35 ogledov

Med viteze in bruhalce ognja

Slovenija 06.06.13, srednjeveski dnevi, Bled, Izlet tedna, foto: ZK Bled ZK Bled
Preizkusite se v lokostrelstvu in drugih srednjeveških dejavnostih.

Na Bledu bodo ta konec tedna kolo zgodovine zavrteli več stoletij nazaj. Gorenjsko mestece si je v času sedmih Srednjeveških dni namreč nadelo podobo iz časa blejskih vitezov.

Plesi, ogenj in mečevanje

Osrednje dogajanje Srednjeveških dni na Bledu, ki jih vsako leto pripravljata Zavod za kulturo Bled in Kulturno društvo Igralska skupina viteza Gašperja Lambergarja Jesenice, bo na Blejskem gradu, ki po pisnih virih velja za najstarejšega v Sloveniji. V soboto in nedeljo bodo skupine iz Slovenije, Hrvaške, Češke, Madžarske in Italije prikazale srednjeveške plese, mečevanje, trike z ognjem in improvizirane predstave. Eden izmed osrednjih dogodkov v soboto pa bo ognjeni spektakel, ki bo v znamenju bruhalcev ognja, gorečih mečev in metalcev zastav.

Že od četrtka je pod gradom postavljen srednjeveški tabor, kjer se lahko preizkusite v streljanju z lokom in samostrelom ter preverite, kako mirno roko imate pri metanju sekir in bodal v tarčo. Na ogled so tudi druga srednjeveška orožja in viteški oklepi. Obisk tabora pod gradom je brezplačen.

Glasba in delavnice

Poleg prikaza srednjeveškega življenja v nedeljo na Bledu pripravljajo Čarobni dan, prireditev, namenjeno vsej družini, na kateri bodo nastopili Nuša Derenda, Demetra Malalan, Katarina Mala in drugi slovenski glasbeniki. Poleg glasbenega programa so organizatorji pripravili ustvarjalne in športe delavnice. Vstop je brezplačen, družine pa bodo s posebnim kuponom lahko izkoristile tudi številne ugodnosti in popuste za obisk pustolovskega parka, vožnjo z blejsko pletnjo in druge dejavnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.