Magazin
80 ogledov

Medeni mafini

medeni mafini Norbert Tutschek
Še en recept za mafine, ki ga je vredno preizkusiti. Prijetno medeno sladkanje!

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 130 g sladkorja (ali 100 g medu)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 jajce
  • 60 g masla
  • 1/4 l mleka (pinjenca ali jogurta)
  • 2 čajni žlički začimb za medenjake
  • 1 čajna žlička začimb (po lastni izbiri)

Priprava:

  • Jajce na rahlo stepemo ter ga zmešamo s sladkorjem, maslom (ali oljem) in mlekom (pinjencem ali jogurtom). Pecilni prašek, sodo bikarbono in začimbe za medenjake presejemo v moko.Lahko dodamo tudi koščke mandljev.
  • Zmes z moko nato previdno vmešamo v maso z jajcem, dobljeno maso pa vlijemo v pekač za mafine.
  • Mafine na srednji rešetki pečemo na 160 °C približno 20 minut. Ko so mafini pečeni, jih lahko prelijemo s čokoladnim prelivom.

Nasvet:

Na kaj morate paziti:

1) Uporabite dve skledi, da boste vlažne in suhe sestavine mešali posebej. Šele nato zmešajte skupaj obe masi. Ne mešajte predolgo, saj mora biti testo grudasto in ne penasto. Mešate lahko z roko ali s paličnim mešalnikom na najnižji stopnji.

2) Testo hitro pripravite in ne pustite, da predolgo stoji. Mafini drugače ne bodo tako okusni.

3) Jajca lahko nadomestimo z jabolčno čežano. Eno jajce nadomestite s približno 85 g jabolčne čežane.

4) Sladkor lahko nadomestite z medom v razmerju 3:2.

5) Če boste uporabili polnozrnato moko namesto navadne, morate dodati še nekaj vode.

več receptov za mafine poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.