Magazin
205 ogledov

Mediteranske palačinke

palačinke Shutterstock
Palačinke z zelenjavo in mocarela so odlična malica, kosilo ali večerja. Po želji jim seveda lahko dodate tudi malo mesa.

Sestavine:

Priprava:

  • Zelenjavo očistite in narežite na tanka kolesca ali paličke, paradižnike narežite na četrtine ali polovice.
  • Na dveh žlicah olivnega olja najprej popražite mlado čebulico in kmalu dodajte ostalo zelenjavo. Pražite oziroma dušite toliko časa, da se por, bučke in paprika zmehčajo in da skoraj vsa tekočina povre. Začinite s soljo in mediteranskimi začimbami.
  • Z metlico razžvrkljajte moko, četrt žličke soli, malo mleka, jajca in žličko mehkega masla. Prilijte ostalo mleko in zmešajte, da dobite gladko maso. Za ravno pravšnjo gostoto sicer po potrebi dodajte malo mleka ali malo moke.
  • Na maslu specite tanke palačinke. Še vroče palačinke obložite z zelenjavo in postrezite. K zelenjavi po želji dodajte na kocke narezano mocarelo.

več jedi s palačinkami poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.