Magazin
14 ogledov

Meka za knjižne molje

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na razstavnem prostoru v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma bo od 11. do 14. novembra na ogled več kot 10.000 tujih knjižnih novosti.

Frankfurt po Frankfurtu je že tradicionalno mesto srečevanja ljubiteljev  literature v tujih jezikih, pa tudi strokovnjakov ter študentov.

Na razstavnem prostoru v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma bo na ogled več kot 10.000 tujih knjižnih novosti. Največ knjig predstavljajo izdaje angleških in ameriških založb, pomembno zastopane pa bodo tudi nemške, francoske, italijanske in španske.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Izbor knjig, ki so izšle pri več kot 450 tujih založbah, je plod strokovnega dela knjigarjev Knjigarne Konzorcij ob pomoči zunanjih strokovnih sodelavcev. Nastaja s pomočjo obiska dveh največjih knjižnih sejmov v Londonu in Frankfurtu ter katalogov svetovno znanih tujih založb.

Skoraj pol milijona knjig
Na letos že 61. knjižnem sejmu v Frankfurtu se je predstavilo okrog 7.000 svetovnih založb iz več kot 100 držav s 400.000 različnimi knjižnimi publikacijami. Strokovni sodelavci Mladinske knjige, knjigarne Konzorcij so med njimi izbrali najzanimivejše in jih predstavili na prodajni razstavi Frankfurt po Frankfurtu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.