Magazin
1 ogledov

Mesec za Sanje

Letos je festival Sanje, ki se je doslej odvijal v parku Zvezda, prestavljen v M Žurnal24 main
Enomesečni festival, namenjen tudi najmlajšim, ki v svetu odraslih pogosto ne najdejo prostora zase, bo v posodi sanj tudi letos zakuhal veliko ustvarjalnosti, znanja in rekreacije, vse skupaj pa začinil še z domišljijo.

Letošnje festival Sanje se je simbolično začel 16. avgusta v ciljni areni slovenskega 400-kilometrskega ultramaratona Z Goričkega v Piran, uradno pa so jih 17.avgusta v Miklošičevem parku odprli Orleki.

Festival bo trajal vse do 16. septembra, ko se bo na punti v Piranu s podelitvijo nagrad in koncertom čilensko-slovenskega dua Folkoholics treba iz sanj zbuditi, na Miklošičevem trgu v Ljubljani pa bodo pri prebujanju pomagali Ušula Ramoveš in fantje z Jazbecove grape. Za pestro dogajanje bo poskrbljeno povsod po Sloveniji, največ sanjarjenja pa bo seveda v Ljubljani.

Ustvarjeno z domišljijo
Festival, ki se že od leta 2002 odvija v parku Zvezda, bo letos prestavljen v Miklošičev park, a to ne bo spremenilo njegove idejne zasnove, obljubljajo organizatorji. Ševedno namreč ostaja odprt za vse, ki imajo domišljijo, še posebno najmlajše sanjače. Z brezplačnimi prireditvami spodbuja predvsem svobodno izmenjavo ustvarjalnosti na vseh področjih kulture, znanosti in športa. Poleg dogajanja v parku bodo pomembne tudi druge lokacije: knjigarna Sanje na Tavčarjevi ulici in kavarna Art v Tivolskem gradu in park Tivoli.

Od rimanja do rajanja
Ker je najmlajšim ravno najtežje ugoditi, jim bodo letošnje Sanje postregle z zelo raznolikimi prigodami. Zabavali jih bodo kantavtorji, pesniki, pevci, plesalke, nedolžne rusalke, godci, zabavljači, improvizatorji in vsi drugi provokatorji. Poleg rimanja bo poskrbljeno tudi za rajanje in sprehajanje, med besedami (v pravljični delavnici) in po vrvi (v parku Tivoli). Mojstri bodo v knjigarni Sanje lahko izpopolnjevali svoje znanje tudi v delavnici strašnih vragolij, v Miklošičevem parku pa se bodo 13. septembra spoznali z vzhodnjaško kulturo, ko se bodo seznanili s tehnikami taj čija in pisanjem kitajskih pismenk. V mesecu dni bo torej s kančkom domišlije mogoče presanjati prav ves svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.