Vroča, hrustljava italijanska poslastica naj bo pečena v pečici in prelita z bešamelom.
Mesno lazanjo pripravite tako, da kupite 24 listov testa za lazanje in ga deset minut kuhate v
vreli vodi. Nato začnete pripravljati nadev.
Sestavine za nadev:
- 50 dag mletega mesa
- 1/2 čebule
- 2 zrni česna
- 3 žlice paradižnika
- 15 dag korenja
- origano
- poper
- peteršilj
- sol
Sestavine za bešamel:
- 12 dag zavitka masla
- 6 žlic moke
- 8 dl mleka
- sol
- muškatni orešček
Priprava:
Nadev pripravite tako, da prepražite čebulo na olju, ji dodate meso in ga med mešajte deset minut. Nato ga zalijte z vodo, dodajte korenje, paradižnik, začimbe in sol po okusu ter kuhajte še 45 minut. Na koncu mora biti nadeev bolj gost.
V ponvi stopite maslo, dodajte moko in med mešanjem postopno vlivajte še mleko. Segrevajte, da se vse to lepo zmeša in začinite z začimbami po okusu.
Nato na pomaščen pekač položite tri liste testa za lazanje, da pokrijejo čim večjo površino pekača. Na testo namažite približno eno četrtino nadeva in ga na koncu zopet pokrijete s testom. Nanj potem namažite bešamel. Na postopek trikrat ponovite, dokler na vrhu testa ne bo bešamel. Potresite ga z naribanim sirom ali parmezanom.
Bodite pozorni predvsem pri kuhanju testa za lazanje. Vmes ga mešajte, da se ne sprime in ko bo kuhano, ga nikar ne odcedite, temveč ga polagajte na pekač iz posode z vodo.