Magazin
44 ogledov

Mini intervju: Valentina Smej Novak

Tako dolgo berem horoskopske napovedi, dokler ne najdem tiste, ki mi je všeč.(Fo Žurnal24 main
Valentina Smej Novak je po horoskopu vodnarka. Z njo smo se pogovarjali o horoskopih in še čem.

Kako dobro poznate svoje astrološko znamenje?
Pogosto preberem, da smo vodnarji humanisti in znamo poskrbeti za dobrobit vseh, vem, da smo v Vodnarjevi dobi, ki je malo čudaška, menda smo tudi racionalisti, dajemo prednost razumu pred čustvi.

Vodnarji ste znani tudi po hitrosti – hitri vožnji, hitri komunikaciji ...

Za vožnjo ne vem, ker nimam izpita za avto, s kolesom pa se vozim tako vratolomno, da se moj mož vedno razburja zaradi tega. Seveda sem jaz potem neznansko užaljena, ker sem odrasla ženska, ki obvlada vožnjo s kolesom ... Kar se pa tiče hoje, mož vpije, da tekel zraven mene ne bo, češ da se mi zmeraj nekam mudi.

Radi potujete?
Hm, rada potujem, vendar ne maram potovanj, s katerimi nam streže sodobni turizem, ker so množična in pogosto neekološka. Kot vodnarka imam to sposobnost ali pa svobodo, da je lahko zame potovanje že pot z otroki zjutraj v šolo ali po lastni spalnici, kot je potoval Proust. Ni treba iti na drug konec sveta, da bi tam živel, kot bi sicer živel doma.

Izvirnost in svobodoljubnost pri vas hodita z roko v roki? Se težko prilagajate?

Ja, težko se prilagajam, ampak sem zelo tolerantna do drugih ali drugače mislečih, čutečih ... Ne vem, če je to vodnarska lastnost, ampak vedno poskušam razumeti (zame) še tako nebulozno stvar, vedno se zamislim nad tistim, kaj pa če ... Zdi se mi, da vodnarji premoremo neki osnovni čut za pravičnost.

Kje se vam najbolj pozna vodnarska ekstravaganca?

Hm, tisto oblačilno sem izživela med puberteto, sicer pa ... Vsakemu se pri sebi zdi, da je na vseh področjih poseben, mar ne? Morda sem ekstravagantna v svojih nazorih, kaj je to red, tudi v tem, da si nikoli nič ne zapisujem, nobenih sestankov in podobno, le prvi teden januarja, potem spet ne. Tako včasih na kakšnega mirno pozabim, kar je danes lahko precej ekstravagantno.

Verjamete v horoskope in horoskopske napovedi?

Tako dolgo berem horoskopske napovedi, dokler ne najdem tiste, ki mi je všeč, potem pa verjamem vanjo (smeh). Še prej pa verjamem, da je vsak svoje sreče kovač. Če obiščeš vedeževalko, te njena napoved nekako zakoliči – ni težko reči, da imajo vedno prav, ampak mislim, da ljudje podzavestno storijo tisto, kar jim je bilo napovedano.

S katerimi znamenji se najbolje ujamete?
Hm, moj mož Luka je lev, otroka sta zračna, torej dvojček in tehtnica, ena mojih dobrih prijateljic je prav tako vodnarka, druga bikica ... Kaj pa vem, vem samo, da mi vodnarke na prvi pogled niso vedno najbolj simpatične, mogoče zato, ker v njih hitro vidim svoje napake.

Miniintervju z Valentino Smej Novak je bil objavljen v Zame, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 5. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.