Magazin
20926 ogledov

Intervju: "Srečen sem, ko dobim odlično oceno"

Najini mostovi
1/5
Ksaver Šinkar
Igralec priljubljene slovenske serije Najini mostovi je za rojstni dan lepo presenetil brata ...

Julian Weiss Turk je mlad slovenski igralec, ki smo ga lahko videli že v filmu Dobro vnovčeno popoldne iz leta 2016, zaigral je tudi v seriji Najini mostovi kot sin Monike in Roberta, Vid Furlan. Z nami je spregovoril o koronaukrepih, igranju v seriji, v sklopu projekta Glas generacije smo ga povprašali tudi o sreči …

 

Kaj vam osebno pomeni vloga v priljubljeni slovenski seriji Najini mostovi?
Pomeni mi novo izkušnjo.

Kaj vas pri sodelovanju pri seriji najbolj osrečuje?
Osrečevalo me je tam biti ter delati z drugimi ljudmi.

Kaj vam je bilo pri igri v seriji najtežje?
Najtežje mi je bilo takrat, ko sem imel kakšen slabši dan, v seriji pa sem moral biti vesel. Ali pa ravno obratno.

Kako na vašo vlogo gledajo prijatelji, sošolci?
Eni gledajo na mojo vlogo z zanimanjem, eni s ponosom, nekaterim pa je vseeno.

Najini mostovi | Avtor: Ksaver Šinkar Ksaver Šinkar

Kako bi opisali vašo generacijo - vaše sošolce, sošolke - kaj vašo generacijo najbolj osrečuje, kaj v življenju najbolj cenite?
Opisal bi jih zelo prijateljske, a mislim, da smo preveč obsedeni z elektronskimi napravami. Sam najbolj cenim, da imam takšna starša kakršna imam, da preživljamo prosti čas skupaj. Veliko nam tudi pomeni, da lahko gremo s prijatelji kam ven.

Kako gleda vaša generacija na situacijo povezano z novim koronavirusom?
Večini se zdi šola od doma slaba, a nekateri so šolo od doma komaj čakali.

Je bil čas med epidemijo za vas težak? 
Meni ni bilo težko, saj zaradi zaprtja nismo pisali kar nekaj testov, a smo bili s prijatelji prikrajšani za druženja.

Najini mostovi | Avtor: Ksaver Šinkar Ksaver Šinkar

Kako bi opisali prav za vašo generacijo: kaj vam je koronakriza odvzela ali dala?
Med epidemijo nam je odvzela razlage učiteljic, ki so veliko bolj razumljive kot napisane besede. Smo pa lahko zjutraj dlje spali.

Kdaj ste vi osebno najbolj srečni?
Ko dobim odlično oceno ali pa ko gremo z družino kam na morje, izlet ali pa na potovanje.

V oktobru na Žurnalu24 spodbujamo bralce, da nekoga osrečijo. Imate vi kakšno zgodbo, kako ste koga osrečili, ali je nekdo osrečil vas?
Nekaj tednov pred bratovim rojstnim dnevom sem mu dnevno zagotavljal, da mu ne bom nič prinesel za rojstni dan, dokler ni bil v to prepričan. Nato sem ga na njegov rojstni dan presenetil z obeskom, ki sem ga sam izdelal.

Ker je čas, da v teh novih razmerah skupaj poiščemo čim več razlogov za srečo, osrečimo sebe in svoje najbižje, na Žurnalu24.si in forumski platformi Med.Over.Net v oktobru združujemo projekta Glas generacije in Ustavi.se s sloganom: “Ko osrečim tebe, osrečim sebe.” V oktobru bomo z vami delili konkretne nasvete za srečnejše življenje, o sreči bomo spregovorili s strokovnjaki in ambasadorji projekta, obenem bomo poudarjali pomen medgeneracijskega povezovanja in dobrih medosebnih odnosov. Projektu lahko sledite TUKAJ

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • fiston 19:53 29.oktober 2020.

    Ja znana serija. Ma kaki Šverc komerc, to so Hrvati vrteli pod naslovom Na granici, tako da bi bilo lahko potem Na meji, ampak morajo dati svoj naslov, da ne bi slučajno kdo pogruntal, da v glavnem samo še od ...prikaži več Hrvatov vrtijo. Saj kaj so že vrteli od Hrvatov, one Ljubav je na selu aka hvaška Ljebezen na deželi, pa onega Gospod popolni, ali kaj je že bilo.... Te njihove serije so pa skrajno brezvezne in dolgočasne.