Magazin
15020 ogledov

Mlada igralka iz serije Najini mostovi o sreči

Ana Lu Lamut
1/2
Ksaver Šinkar
"Moja generacija bi bila trenutno najbolj srečna, če bi koronavirus izginil ..."

Devetošolka Ana Lu Lamut, ki jo lahko spremljamo v priljubljeni slovenski seriji Najini mostovi kot hči Roberta in Monike Furlan, Klaro Furlan, je z nami spregovorila o sreči in o svoji generaciji. To sicer ni njena prva vloga igralke na malih ekranih, pred časom je namreč že sodelovala v seriji Česnovi, v kateri je upodabljala mlajšo hči Ive Babić.

Ana Lu zase pravi, da jo najbolj osrečuje načrtovanje in organiziranje dogodkov in presenečenj za prijatelje: "Nazadnje sem cel mesec iskala in počasi zbirala drobne pozornosti v isti barvi za škatlo presenečenja za prijateljico."

Obenem pravi še, da bi jo najbolj osrečila vloga v kakšnem dobrem slovenskem filmu.

Ker je čas, da v teh novih razmerah skupaj poiščemo čim več razlogov za srečo, osrečimo sebe in svoje najbižje, na Žurnalu24.si in forumski platformi Med.Over.Net v oktobru združujemo projekta Glas generacije in Ustavi.se s sloganom: “Ko osrečim tebe, osrečim sebe.” V oktobru bomo z vami delili konkretne nasvete za srečnejše življenje, o sreči bomo spregovorili s strokovnjaki in ambasadorji projekta, obenem bomo poudarjali pomen medgeneracijskega povezovanja in dobrih medosebnih odnosov. Projektu lahko sledite TUKAJ. 

Ana Lu Lamut | Avtor: Ksaver Šinkar Ksaver Šinkar
Kako gledate na vlogo Klare, ste ji kaj tudi v resnici podobni?
Karakterno sva si s Klaro sicer različni, se pa lahko povsem poistovetim z njo v njeni vztrajnosti in pogumnem uresničevanju zastavljenih ciljev, deliva pa tudi željo pomagati drugim, kar je glede na njen privilegiran položaj sploh pohvalno.

Kaj najraje počnete, ko nimate nobenih obveznosti?
Zelo rada raziskujem in spoznavam vse novo in drugačno, od ljudi, kulture do hrane. Veliko časa posvetim plesu in športu, seveda najraje s prijatelji.

Kako bi opisali vašo generacijo sošolk in sošolcev, prijateljev ... Katere so prednosti vaše generacije?
Zelo težko je posploševati, mislim pa, da med mojo generacijo raste zavest o tem, ne samo da lahko, ampak da moramo soustvarjati prihodnost, moramo poskrbeti za okolje in predvsem drug za drugega.

Kaj vašo generacijo osrečuje?
Jaz obiskujem 9. razred in moja generacija bi bila trenutno najbolj srečna, če bi koronavirus izginil, da bi se lahko zopet sproščeno zabavali in družili, hodili na izlete, imeli valeto in se potem vpisali na tiste šole, kamor si pač želijo.

 

Kaj pa so največje težave za vašo generacijo?
Mislim, da je na splošno največja težava ljudi, sploh v razvitem svetu, zanikanje resničnosti v smislu nezanimanja za dogajanje v svetu, ne čutijo odgovornosti in ne prepoznajo svoje vloge v skupnem dobrem. Preveč so obremenjeni sami s seboj in ujeti v svet pridobitništva.

Ana Lu Lamut | Avtor: Ksaver Šinkar Ksaver Šinkar

Kako je na vašo generacijo vplivala koronakriza? 
Prilagajanje novi realnosti je povzročilo precej nelagodnosti in nestrpnosti.

Bo pa naša generacija zagotovo znala veliko bolj kot prejšnje generacije, za katere je bilo to samoumevno, ceniti medosebne odnose in stike.

Kaj vas najbolj veseli pri igranju v seriji Najini mostovi?
V prvi vrsti sem bila vloge Klare vesela zato, ker imam možnost delati z odličnimi slovenskimi igralci in se od njih učiti. Uživam tako v igri kot v opazovanju in spoznavanju celotnega procesa nastajanja serije.

Ana Lu Lamut | Avtor: Ksaver Šinkar Ksaver Šinkar
Bi se radi z igranjem ukvarjali tudi po končanem šolanju?
Upam, da bosta igra in teater vedno del moje življenje. Želim si, da bi s svojim delom pripomogla k ozaveščanju in večji človečnosti.

V oktobru na Žurnalu24 spodbujamo bralce, da nekoga osrečijo. Imate vi kakšno zgodbo, kako ste koga osrečili, ali je nekdo osrečil vas?
Zelo lep spomin imam na dan, ko sem obiskala skupino otrok v vrtcu, da jim predstavim sodobni ples. Najprej sem jim zaplesala krajšo koreografijo, potem pa so se mi pridružili. Bilo je res veselo. Ko pa sem jim na koncu razdelila piškote, ki sem jih prinesla s snemanja serije, je bilo to zanje sploh čarobno. »Najboljši piškoti, in to s televizije!« so govorili.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Vevericek_Hrozni 11:56 19.april 2021.

    Korona je dobra in upam da čim bolj dovgo ustane in čim več ludji iztrebi! Ta igralka ni moja generacija, sam res nič ne ve!

  • Avatar Sarah_Amies
    Sarah_Amies 08:39 02.november 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na plač0 znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem ........ >>>>>>>>>> www.DouCash.Com

  • Ender3 14:59 25.oktober 2020.

    U "najini mostovi" so res vrh ponudbe PopTv, če oglaševanje odštejemo. In oni to označujejo in reklamirajo kot priljubljeno. Saj niso vsi mentalno omejeni, da bi razsojali.