Magazin
34 ogledov

Moški in ženska, zob za zob

Bo udarec kdaj res vrnjen? Žurnal24 main
V komunikaciji med spoloma se namesto podobnosti večkrat potrjujejo predvsem razlike v načinu razmišljanja in v vedenju.

Pravzaprav je to očitno, saj sta si moško in žensko telo tako značilno in prepoznavno različna, da bi bilo skrajno nenavadno, če ne bi podobne razlike veljale tudi za razmišljanje in vedenje. Vse to je razumljivo, vendar pa ko odpove komunikacija in se začnemo izgovarjati na Venero ali Mars, takrat zares ni več nobenega opravičila. Ob petih popoldan pomeni natančno ob petih po srednjeevropskem in ne po marsovskem času. Da ne bo pomote – ni samo časovna prepreka tista, ki predstavlja razpotja v komunikaciji. Tudi geografija je stvar pogajanj, saj navigacijski sistem vedno odpove, ko se na njem prikaže smer do košare z umazanim perilom. Na listi prioritet so na prvem mestu vedno prijatelji in osebne želje ali pa vsaj trenutne kaprice in šele potem vse ostalo. Zagotovo se je vsaki posameznici večkrat porodilo vprašanje: "Ali naj vrnem udarec brez milosti?"

Vsakokratna odločitev, da je treba vrniti v enaki meri, kot smo prejele, pa se žal vsakokrat izjalovi. Zmenek ob petih, ki bi se ga nalašč lahko udeležile šele ob šestih, na koncu vseeno zabeležimo ob petih, saj resnično ne gre, da bi bil naš predragi lačen. Poskus, da bi umazane nogavice ležale na tleh, odpove natanko po petih minutah, ker se resnično lahko zgodi, da bo kdo prišel na obisk. Prioritete pa so tako ali tako večni predmet kompromisov, seveda ne v korist lepše polovice. In tako si vsakokrat, ko nas naš predragi razjezi, sveto obljubimo: "Naslednjič boš pa res videl, zob za zob!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.