Magazin
30 ogledov

Moški mislijo, da so seksi

Čeprav se vam morda ne zdi seksi, sam misli drugače. Žurnal24 main
Ženske se trpinčijo z razmišljanjem, zakaj niso bolj privlačne. In moški? Sami sebi so všeč veliko bolj – večina moških je namreč prepričanih, da so seksi.

Stavek, ki ni iz trte izvit, saj je raziskava potrdila, da je močnejši spol presenetljivo prepričan v svoj "dober videz in seksapil". Številke so zgovorne in zanimive. Z raziskavo, v katero je bilo v dvanajstih državah zajetih približno pet tisoč moških, so Grki ugotovili, da 49 odstotkov moških zase misli, da so seksi, kar tretjini pa je lasten videz zelo pomemben. Prepričanje, da so seksi, je po ugotovitvah raziskave najbolj razširjeno med Grki – 81 odstotkov "potomcev" Adonisa verjame, da so seksi. Sledijo Rusi z 80 odstotki in Južnoafričani z 78 odstotki.

Grški znanstveniki so za samozavest svojih rojakov "okrivili" grške matere in grško mačistično kulturo, kjer enakost med ženskami in moškimi obstaja le v teoriji. "Vsi vemo, da je prepričanje vase zelo važna v igri privlačnosti. In grški moški imajo samozavesti na pretek. Zakaj? Zaradi mam, ki sinovom od dne, ko so rojeni, v glavo vbijajo vero vase. Drugi razlog pa je bolj patriarhalen. Grška družba zelo ceni možatost in to še iz 'časov grških bogov'," je pojasnila Maria Darmi, vodja raziskave. Od vase zaverovanih Grkov, Rusov in Južnoafričanov so zelo drugačni Malezijci, Kitajci in Francozi. 78 odstotkov v raziskavo vključenih malezijskih moških zase misli, da niso seksi, med Kitajci in Francozi pa je takih 66 odstotkov. Italijani v raziskavi sicer niso sodelovali, a so bili ocenjeni kot "najbolj vroči moški" na svetu, za vrat pa jim dihajo Američani, Brazilci in Rusi.

 

Preberite še:

Moški imajo torej v primerjavi z ženskami spet srečo. Najbrž niti med stotimi manekenkami ne bi našteli 81 takih, ki verjamejo v svojo seksualno privlačnost. A najbolj zanimivo bi bilo vedeti, zakaj toliko moških misli, da so seksi. Če bi po svetu zares hodilo toliko seksi moških, bi monogamija verjetno že dokončno izginila. Čeprav (seksi) moškim privoščimo njihovo samozadovoljstvo. Še bolj pa tistim, ki so res seksi in za povrh nikoli ne kritizirajo svojih (manj seksi) žensk. In ko naslednjič zalotite sodelavca, ki ga na ulici ne bi nikoli opazile, kako se občudujoče gleda v ogledalu, boste vedele, da verjame vase.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.