Magazin
50 ogledov

Moški o prevarah, seksu in bivših

moški Shutterstock
Vas zanima, kaj se mota po njegovi glavi? Nekaj odgovorov na najpogostejša vprašanja o moškem razmišljanju je razkrila nedavna raziskava, v kateri je sodelovalo kar 250 tisoč pripadnikov močnejšega spola.

Raziskovalca in avtorja knjige WTF are men thinking? (Kaj za vraga mislijo moški?) Christopher Byra in Miguel Amaraz sta v raziskavo vključila 250 tisoč moških, ki so odgovorili na 170 vprašnj. Kaj torej moški mislijo o prevarah, seksu in bivših?

Bi se odločili za prevaro, če bi ta ostala skrita in brez posledic?

Presenetljivo se kar 80 odstotkov moških tudi v tem primeru za prevaro ne bi odločilo, je pokazala raziskava. Christopher Byra takšen rezultat razlaga s tem, da moški, ki so v resni in stabilni zvezi, to tudi cenijo, do prevare pa naj bi prišlo šele takrat, ko se veza začne krhati. Še vedno pa se 20 odstotkom moških zdi takšna prevara zelo privlačna.

Kakšno je vaše mnenje o prijateljevanju s sodelavko?

Raziskovalca pravita, da se moškim to ne zdi nič takega, nekoliko bolj zadržani pa naj bi bili pri službenih aferah – naklonjena naj bi jim bila le četrtina moških, drugi pa si s takšnimi aferami ne želejo zepletati življenja.

Zakaj se raje družite s prijatelji kot z dekletom ali ženo?

Preprosto zato, ker je druženje s prijatelji bolj sproščeno in neobremenjujoče, pravita raziskovalca. A kar 90 odstotkov sodelujočih v raziskavi še vedno pravi, da se s partnerico družijo zelo radi, dokler je to druženje zabavno, manj srečni pa so takrat, ko se morajo pred žensko dokazovati in početi nekaj le za to, da bi jo osrečili.

Koliko zmenkov je potrebnih pred prvim seksom?

Dve tretjini moških pravita, da je čas za prvi seks na četrtem zmenku.

Lahko ženska zasluži več?

Mišljenje, da se moški ob ženski, ki zasluži več, ne počutijo dobro, je zastarelo. Kar 88 odstotkov jih je priznalo, da bi se ob ženski, ki zalsuži več, počutili dobro.

Se radi crkljate?

93 odstotkov moških je na to vprašanje odgovorilo z da, pa tudi če crkljanje ne vodi do seksa.

Razlog, zaradi katerega je po prvem zmenku ne pokličete več?

Ženska aroganca.

Kolikokrat na teden želite seksati?

Morda ne boste presenečeni, a avtorja raziskave pravita, da so ju odgovori vseeno presenetili. Do zdaj sta namreč mislila, da moški v povprečju želijo seksasti od tri- do petkrat na teden, nova raziskava pa je pokazala, da si 25 odstotkov moških seksa želi od šest- do devetkrat na teden.

Kaj si mislite o pogovorih o njenih bivših?

Vse besede o bivših so odveč, saj moški o njih ne želijo poslušati. 25 odstotkov jih pravi, da o bivših ne želijo slišati niti besede, še posebej ne na prvih zmenkih!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.