Magazin
37 ogledov

Moški padajo na rdečo

Si želite malo pozornosti? Oblecite se v rdečo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ženske v rdečem pri vseh vzbujajo več pozornosti, najnovejša raziskava pa je pokazala tudi, da si moški želijo zapeljati žensko v rdečem.

Če se jo do zdaj verjelo, da ženske z rdečimi oblačili sporočajo, da si želijo vzbuditi pozornost in so z rdečo izražale svojo divjo plat, je najnovejša raziskava pokazala, da je njihov namen dosežen, saj se moški na rdečo barvo nezavedno odzovejo. V raziskavi so eni skupini moških kazali fotografijo, na kateri je bila ženska oblečena v rdečo, in drugi skupini fotografijo, na kateri je ista ženska nosila modra oblačila. Od moških so zahtevali, da si zapišejo vprašanja, ki bi jih postavili dekletu na fotografiji.

Rdečo bližje sebi
Vprašanja, ki so jih postavili fantje, ki so si ogledovali žensko v rdečem, so bila zabavnejša, bolj sproščena in bolj humorna. Nato pa so morali postaviti stol, kot da se pogovarjajo z dekletom na fotografiji. Fantje, ki so videli fotografijo ženske v rdečem, so stole postavili povsem zraven sebe, medtem ko so jih tisti iz druge skupine postavili nekoliko stran od sebe.

V raziskavi so zaključili, da se moški želijo približati ženski v rdečem, kar pa pojasnjujejo z evolucijo, saj rdeča barva v naravnem okolju pomeni čas, ko so samice najbolj plodne. Tako so, na primer, samice pavijana in šimpanzov med ovulacijo očitno bolj rdeče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.